Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Co do Szczyrzyca i Niechanowa - słuszna uwaga. Kościerzyna - wydaje mi się, że tutaj browar ma być nie w byłym browarze, tylko młynie czy czymś takim.Last edited by Pendragon; 2012-02-07, 13:01.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Aha , jeśli już używamy dopisku "reaktyw" to taki chyba powinienien znaleść się przy Kościerzynie , Niechanowie , Szczyrzycu i - chyba tylko ze względu na adres, bo już nie ze względu na rodzaj browaru - Grudziądzu (apropos: szacunek ze względu na nazwę, czy taka już nie istnieje ? ) i Rybniku (to chyba centrum handlowe w miejscu zburzonego browaru ale może się mylę). Browar w Pabianicach też wykazał się ciekawą i orginalną nazwą - gonimy Niemców w ilości browarów o nazwie Trzy Korony/Drei Kronen ?mb WOSComment
-
Comment
-
Browar w Pabianicach nie ma nic wspólnego (oprócz planowanej nazwy ) z browarem w Puławach. Ma powstać w obiekcie należącym do właściciela Aflofarm-u.
Swego czasu napisałem do lokalnej gazety, która zamieściła info o powstającym browarze, że z nazwą może być ciut nie-halo. Byli zszokowani, że już jest taki browar (tyle, że w Puławach) .
Trochę o tym wspomniałem w poście nr 1159...Comment
-
No to nazwą go Korony Trzy, albo 3 Korony i już.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Browar w Łodzi na Księżym Młynie ma nazywać się Buddha Pub - wizualizacja kicz i tandeta. Otwarcie w kwietniu. A co do minibrowaru odpowiadają wymijająco:
w swoim czasie będzie wszystko - Jak się upijać, to tylko piwem z naszego browaru!♪♫
♫Comment
-
Comment
-
Browar w Łodzi na Księżym Młynie ma nazywać się Buddha Pub - wizualizacja kicz i tandeta. Otwarcie w kwietniu. A co do minibrowaru odpowiadają wymijająco:
Źródło: facebook.comComment
-
Jeśli Buddha Pub tzn kuchnia indyjska jaką uwielbiam, jeśli do tego bedzie pyszne, wlasne piwo - dla mnie bomba. Szkody tylko, że nie w stolycy.
Nie chcecie Buddy w Łodzi, to przenieście ją do nasGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Comment
-
Jeśli jarasz się Becik kuchnią indyjską a nie byłeś jeszcze w mikroBydgoszczy to polecam gdyż knajpa indyjska i browar znajdują się w tym samym budynku i można zamówić i to i to do stołu. O szczegóły z menu nie pytaj bo się nie znam. Ja akurat wziąłem coś polskiego do żarcia. Podejrzewam że póki co to jedyny brewpub z taką kuchnią u nas.Last edited by Cooper; 2012-02-08, 15:36.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
Comment