Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pendragon
    replied
    Dzięki za informację.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Jeszcze w sprawie browaru hotelowego w Brzegu. Sprawdziłem na miejscu. Informacja o starcie była przedwczesna. Trzy rodzaje piwa obecnie tam sprzedawane są warzone, jak mnie poinformowano "pod Częstochową". Zatem albo Wąsosz albo Jan albo Na Jurze. W sumie obojętnie gdzie, ale jeśli są amatorzy-tropiciele, niech główkują. Piwa dostępne są tylko z butelki.
    Produkcja ma ruszyć za trzy tygodnie do miesiąca
    Piwowar to osoba podobno zatrudniona kiedyś w starym browarze w Brzegu.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    Mają browar, nie mają piwowara?
    Nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Mają browar, nie mają piwowara?

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Browar w Ostrowcu Świętokrzyskim gotowy. Warzelnia - 10 hl.
    Szukają ludzi do pracy.

Leave a comment:

• grzeber
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek

Praktycznie już wszystko gotowe, lada chwila rozpocznie się warzenie (możliwe że już w tej chwili trwa). Zatrudnieni są dobrze znani i cenieni piwowarzy, na otwarcie poczekamy najwcześniej do okolic przełomu maja i czerwca.
    Z tym "wszystko gotowe" to jednak za duży optymizm. Została cała wykończeniówka wnętrza, sporo pracy. Ale jako, że już z niecierpliwości przebieram nogami to zrobiłem już osobny wątek:
    Inwestorem jest ukraińska grupa gastronomiczna Kumpel, reprezentowana przez pana Marka Zarkhina. Poza browarem we Lwowie posiada ona sieć pizzerii na całek Ukrainie (jedna będzie sąsiadować z browarem w Warszawie) oraz posiada (lub posiadała) kila restauracji w Warszawie. Pierwotnie nazwa browaru miała być także

Leave a comment:

• grzeber
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper

"Browar Warszawski" ?????
    Mówiło się już chyba z rok temu że na terenie ŚP BW pojawi się restauracyjny ukraiński "Kumpel" i to właśnie jego logo na szybach jednego z jeszcze wyposażanych lokali w okolicy schodów do piwnic widziałem już chyba ze 2-3 miesiące temu. O browarze o nazwie jaką wymieniłeś nic nie słyszałem i nie widziałem.
    Inwestor jest cały czas ten sam, może w międzyczasie zmieniła się koncepcja i nazwa? Nadruk "Kumpel" nie jest na szybach tylko na wewnętrznych płachtach zasłaniających lokal, zatem zmiana nazwy dużo nie przeszkadza.

Leave a comment:

• yavo
    replied
    Lineczka

W skrócie:
    Na terenie dawnych Browarów Warszawskich między Grzybowską a Chłodną powoli dobiegają końca prace nad budową kompleksu biurowo-mieszkaniowo-usługowego, m.in. wylewanie placu przed budynkiem Warzelni, przy ulicy Haberbuscha i Schielego. Oficjalne otwarcie kompleksu nastąpi latem.

Browar będzie się nazywał Browar Warszawski (jako restauracja), mają zamiar warzyć osiemnaście gatunków piwa.

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
    Ostatnio w mediach pojawiły się kolejne informacje o browarze restauracyjnym na terenie dawnych Browarów Warszawskich. Nazwa "Browar Warszawski". Na miejscu nie widać za bardzo prac a konkretów jednak brak. Czy ktoś z Was wie może więcej?
    "Browar Warszawski" ?????
    Mowiło się już chyba z rok temu że na terenie ŚP BW pojawi się restauracyjny ukraiński "Kumpel" i to właśnie jego logo na szybach jednego z jeszcze wyposażanych lokali w okolicy schodów do piwnic widziałem już chyba ze 2-3 miesiące temu. O browarze o nazwie jaką wymieniłeś nic nie słyszałem i nie widziałem.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner

Na etykietce którą otrzymałem w browarze widnieje faktycznie : "Wyprodukowane przez Dżoan sp.z o.o. - i dalej - Hotel Browar Brzeg ul. Wrocławska 5".
    Też takąż otrzymałem, a nawet trzy. Każda była owinięta i przyklejona do szklanej flaszki . A swoją drogą... ZJADŁEM TAM OBIAD!!!

Leave a comment:

• dadek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
    Ostatnio w mediach pojawiły się kolejne informacje o browarze restauracyjnym na terenie dawnych Browarów Warszawskich. Nazwa "Browar Warszawski". Na miejscu nie widać za bardzo prac a konkretów jednak brak. Czy ktoś z Was wie może więcej?
    Praktycznie już wszystko gotowe, lada chwila rozpocznie się warzenie (możliwe że już w tej chwili trwa). Zatrudnieni są dobrze znani i cenieni piwowarzy, na otwarcie poczekamy najwcześniej do okolic przełomu maja i czerwca.
    Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2021-05-07, 03:54.

Leave a comment:

• jacekwerner
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik

Z tym Brzegiem to jest różnie. Kupiłem trzy różne flaszki na wynos, na dwóch etykietach jest napis, że warzone w Dżoan w Częstochowie (?). Byłem tam w czwartek, 22.04...
    Na etykietce którą otrzymałem w browarze widnieje faktycznie : "Wyprodukowane przez Dżoan sp.z o.o. - i dalej - Hotel Browar Brzeg ul. Wrocławska 5".

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Browar przy ul. Grzybowskiej realizuje ukraiński inwestor - Kumpel Group.
    Instalacja już jest na miejscu. Trwają prace wykończeniowe w lokalu.

Leave a comment:

• grzeber
    replied

Leave a comment:

• beerek62
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik

Z tym Brzegiem to jest różnie. ...warzone w Dżoan w Częstochowie (?) ...
    Tutaj masz powiązania.

Warzone chyba tylko na papierze.
    Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością — Prezes Zarządu: Jolanta Mielczarek — KRS: 0000564874 — Siedziba: Częstochowa — Kapitał zakładowy: 10 tys. zł
    Ostatnia zmiana dokonana przez beerek62; 2021-04-26, 20:03.

Leave a comment: