Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi(...) Rzeczywiście gdzieś w okolicach lipca będzie można się napić tam piwa , nie wcześniej.
Comment
-
-
Wspaniała wiadomość, byle tylko nie było tak jak z Radomiem, gdzie otwarcie miało być zdaje się we wrześniu.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPtaszki śpiewają, że może juz pod koniec maja będziemy mieli okazję napić się piwa uwarzonego w grodzie nad Motławą."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziTomku35, na pszyszłość nie wierz we wszystko w to co mówią i piszą. Za kilka lat w każdym większym mieście będzie browar restauracyjny oto akurat bym się nie martwił. Bardziej martwi mnie sytuacja małych browarów przemysłowych . Teraz jest około 50 browarów przemysłowych a za na pięć lat ile ich pozostanie? . Normalnie strach sie bać.
Secundo, przyszłość - FCJP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziPrimo, za kilka lat nastąpi też fala bankructw części browarów restauracyjnych, zwłaszcza w tych miastach gdzie powstanie więcej niż 1. Gdy minie okres entuzjazmu, część będzie musiała odpaść.
Comment
-
-
-
Ale jaki jest silniejszy gracz od browarorestauracji w branży, która składa się wyłącznie z browarorestauracji?
Jeśli już, to wszystkie lokale zostaną wykupione przez Bierhalle.
Myślę, że w większych miastach jest spokojnie miejsce na co najmniej kilka tego typu lokali, w różnych dzielnicach.
Comment
-
-
Arcy, toż po przejęciu, browar restauracyjny będzie nadal browarem restauracyjnym, tylko pod inną firmą. Przecież KP czy GŻ tego nie przejmie... Natomiast, owszem, bankructwa będą się zdarzać, jak nie za kilka lat, to za kilkanaście - bo są one nieoderwalne od praw rynku, którym i mikrobrowary podlegają. Jednakowoż na "falę bankructw" się nie zanosi.
No i przykład sieci marketowych, który podałeś, jest chybiony - branża marketowa cały czas kwitnie...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziPrzecież KP czy GŻ tego nie przejmie..."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziArcy, toż po przejęciu, browar restauracyjny będzie nadal browarem restauracyjnym, tylko pod inną firmą. Przecież KP czy GŻ tego nie przejmie... Natomiast, owszem, bankructwa będą się zdarzać, jak nie za kilka lat, to za kilkanaście - bo są one nieoderwalne od praw rynku, którym i mikrobrowary podlegają. Jednakowoż na "falę bankructw" się nie zanosi.
No i przykład sieci marketowych, który podałeś, jest chybiony - branża marketowa cały czas kwitnie...
Moim zdaniem ryzyko bierze się stąd, że za tworzenie takich miejsc biorą/chcą się brać ludzie, którzy nie mają o tym pojęcia. Ot, mamy modę, pionierzy dobrze sobie radzą, no to chętnych do naśladowania nie brakuje. Ale nie wszyscy sobie poradzą, zwłaszcza jeśli w którymś momencie pojawi się zjawisko konkurowania ceną.
Branża marketowa kwitnie, ale paru graczy po drodze się wyłożyło.Last edited by arcy; 2008-03-07, 01:08.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziA co się działo? I jak się skończyło?
Comment
-
-
W USA po początkowym okresie ignorowania powstających jak grzyby po deszczu maluchów, duzi gracze zorientowali się, że jakkolwiek jest to niewielki kawałek piwnego tortu, to jednak bardzo smakowity. Zaczęli więc m.in. kupować co ciekawsze małe browary, w tym także restauracyjne.Last edited by delvish; 2008-03-07, 01:41."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziPo przejęciu taki browar może stać się restauracją, w której rozlewa się piwo warzone gdzie indziej - vide Bierhalle na Nowym Świecie. Zresztą, w Warszawie już zaistniał przypadek browaru restauracyjnego, który upadł.
Moim zdaniem ryzyko bierze się stąd, że za tworzenie takich miejsc biorą/chcą się brać ludzie, którzy nie mają o tym pojęcia. Ot, mamy modę, pionierzy dobrze sobie radzą, no to chętnych do naśladowania nie brakuje. Ale nie wszyscy sobie poradzą, zwłaszcza jeśli w którymś momencie pojawi się zjawisko konkurowania ceną.
Branża marketowa kwitnie, ale paru graczy po drodze się wyłożyło.
Nie chcę tutaj powiedzieć, że browar restauracyjny, to jest idealny biznes, samograj. Bo tak nie jest. To jest trudny biznes i rację masz, że osoby, które nie mają o tym pojęcia mogą mieć problemy, ale fali bankructw bym się nie spodziewał.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziOt wyobraź sobie - KP czy GŻ nie opłaca się tworzyć powoli sieci browarów restauracyjnych. Ale przejąć w "pakiecie" kilka lub kilkanaście, ujednolicić receptury, obniżyć koszt surowca (prawdopodobnie również jakość), skrócić proces technologiczny - i owszem. A potem powoli rezygnować z odrębnego warzenia w każdej z lokalizacji.
Comment
-
Comment