Ale zysk osiągają, nieprawdaż?
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Last edited by kiszot; 2008-03-09, 23:11.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Idę rozumieć, że globalizacja... Ale LUKOIL mnie trochę w gaźnik kole, ponieważ ś.p. Jet to stacja najbliższa domu, no i nie lubię polityki za pomocą surowców, gdzie osobiście od Rusa w ... (m.in. bak ) dostaję.Comment
-
Comment
-
Znasz teoretyczną zasadę działania instytucji non-profit? A może któryś z restauratorów kalkuluje biznes piwowarski właśnie w ten sposób: nie jako źródło utrzymiania siebie i rodziny oraz dochodowa inwestycja, ale jako samoutrzymujący się interes dający właścicielowi przyjemność?browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
No spoko, tylko np. Regina, czy markety które wymieniłeś wyżej do swej działalności nie dokładały, tylko zyski gdzie indziej mogły być wyższe. Ergo nie grozi nam fala bankructw.Comment
-
W niespełna 3 milionowej Mongolii, w około 1 milionowym Ułan Bator działają 3 mikrobrowary. Nie wiem jak z ich dochodami ale widać, że dla każdego starcza "tortu" myśle, że w Polsce jest miejsce na dużo więcej mikrusów.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Nie. Bierhalle ma być w "aktualnym" domu towarowym, a dzisiejszy wypadek był przy budowie, a właściwie adapatacji dawnej fabryki na galerię.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jak nie posmakuję piwa z tego browaru, to nie uwierzę
A tak na poważnie, to zrobiłem mały rekonesans w okolicach samego Starego Rynku i naprawdę nie wiem, gdzie browar mógłby się mieścić. Chyba, że nie chodzi ściśle o sam rynek, ale jego okolice. Poczekamy, zobaczymy.
Ja także uważam, że nowe przedsięwzięcie nie jest związane z funkcjonującym już browarem w hotelu Płock. Sukces tego pierwszego (nie wiem jak jest z finansami, ale stała klientela już się ukształtowała) pociągnął za sobą kogoś innego. Dla miłośników piwa to tylko lepiej
Chociaż nie, teraz to przynajmniej wiem, gdzie ma (miał?) być ten browar, tzn. kamienica na Starym Rynku, vis-a-vis fontanny.
Po mieście chodzą słuchy, że to właściciel już istniejącego browaru robi krecią robotę, ale jak jest naprawdę nie wiadomo. Pozostaje czekać...BIRRARE HUMANUM ESTComment
Comment