Albo do "Raz Dwa Trzy Raz" ew. "Jeden Dwa Trzy Jeden".
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedziNazwa może i adekwatna do miasta, ale pomyślcie sobie taki dialog:
"Chodź na piwo."
"A dokąd?"
"Do tysiąc dwieście trzydzieści jeden."
Dokąd-do minibrowaru, do browaru lub do 1231Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Lotny patrol mi doniósł właśnie, że na gdański minibrowar poczekamy sobie jeszcze trochę - conajmniej do sierpnia, ale zapewne i dłużej.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Rozmawiałem dzisiaj z kierownikiem budowy - minibrowaru Gdańsk Szafarnia, no i niestety mają poważne opóźnienia. Praktycznie nia ma szans, ażeby browar był ukończony na Jarmark Dominika; nawet piwa nie zaczęli ważyć. Najwcześniej jesienią tego roku oddadzą obiekt do użytku. No ale są szanse na to, że w tym roku napijemy się piwa w Gdańsku z własnego minibrowaru
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedziRozmawiałem dzisiaj z kierownikiem budowy - minibrowaru Gdańsk Szafarnia, no i niestety mają poważne opóźnienia. Praktycznie nia ma szans, ażeby browar był ukończony na Jarmark Dominika; nawet piwa nie zaczęli ważyć. Najwcześniej jesienią tego roku oddadzą obiekt do użytku. No ale są szanse na to, że w tym roku napijemy się piwa w Gdańsku z własnego minibrowaru"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Pisałem post będąc zmęczony, ale zauważyłem byka , było niestety za późno, żeby edytować post, ale dzięki za uwagę. Co do kierownika - to wiem, że jest ktoś taki jak kierownik budowy (sam kiedyś kierowałem dużą inwestycją i znam się na trochę na tym). Przeczytaj dokładnie mój post, napisałem wyraźnie kierownik budowy, potem myślnik - budowowa minibrowaru. Jeśli ciebie takie określenia nie satysfakcjonują, to następnym razem będe używał zwrotów z ustawy Prawo budowlane
Comment
-
-
Śliczny budynek (mowię o browarze "1231" w Toruniu) Wreszcie browar restauracyjny wygląda jak browar restauracyjny a nie kolejny box w centrum handlowym. Na początku gdy na szybko zobaczyłem tą fotkę pomyslałem ze to foto kolejnego 4632094 browaru restauracyjnego w Niemczech czy nawet u naszych południowych sąsiadów ale gdy doczytałem iż tak wygląda przyszly brewpub w Toruniu to bardzo mnie to ucieszyło.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedziNazwa może i adekwatna do miasta, ale pomyślcie sobie taki dialog:
"Chodź na piwo."
"A dokąd?"
"Do tysiąc dwieście trzydzieści jeden."
"Chodź na piwo."
"A dokąd?"
" Do BrowArmii . Sorry do Pivarii , ups pomyłka : do Pivovarii . Znów sie pomyliłem - do BierArmii znaczy się do Brovarii. Chodzilo mi o PivArmię oczywiście "
"To jakiś nowy browar ?"
" No tak. Koło PivHalle powstał"
Wg mnie nazwa orginalna choć w przypadku browaru może być myląca i sugerować datę jego zalożenia ale wg mnie jest OK choć nie przyzwyczajony jestem do nazw browarów będących liczebnikami (zresztą to chyba jedyna tego typu jaką se przypominam). Najważniejsze iż fotki Słavojki pokazują ładny browar ktory niebawem zostanie uruchomionyPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
He he, Cooper, celna uwaga. Przydałoby się więcej inwencji w nazewnictwie browarorestauracji w Polsce.
A ja przypadkiem się dowiedziałem od autochtonki, że gdzieś na Kaszubach właściciel zamku planuje otworzyć w nim minibrowar, tylko ma problem z mieszkającymi tam ludźmi, ulokowanymi na kupie jeszcze za komuny, gdy działał tam PGR.
Może sytuacja dojrzała do tego, że coraz więcej ludzi myśli o otwieraniu tego rodzaju biznesów. Najwyższy czas!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziTo pomyślcie sobie taki dialog w Polsce AD 2011 :
"Chodź na piwo."
"A dokąd?"
" Do BrowArmii . Sorry do Pivarii , ups pomyłka : do Pivovarii . Znów sie pomyliłem - do BierArmii znaczy się do Brovarii. Chodzilo mi o PivArmię oczywiście "
"To jakiś nowy browar ?"
" No tak. Koło PivHalle powstał"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziHe he, Cooper, celna uwaga. Przydałoby się więcej inwencji w nazewnictwie browarorestauracji w Polsce."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedziPrzeczytaj dokładnie mój post, napisałem wyraźnie kierownik budowy, potem myślnik - budowowa minibrowaru. Jeśli ciebie takie określenia nie satysfakcjonują, to następnym razem będe używał zwrotów z ustawy Prawo budowlane"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziTo jak będzie nazywał się gdański minibrowar?
Jak "trynd" to "trynd".
Comment
-
-
Stary Browar zdaje się.
Comment
-
-
już tak się nazywa jedno szopingsenter w Polsce zlokalizowane w dawnym browarze w którym to inwestor nakitował iż znajdzie się m.in i miejsce dla browaru restauracyjnego mającego choć częściowo przypominać i kultywować tradycję tego miejca i podobnie jak w kilku podobnych przypadkach (Rybnik , Wyszków i Gdańsk-Wrzeszcz) "g" z tego zrealizował.
Mam nadzieję że właściciele otwieranego wkrótce mikro w Gdańsku nie skompromitują się kolejną bełkotliwą i absolutnie nie orginalną nazwą. Póki jeszcze nie jest za późno...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment