Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    Stary Browar zdaje się.
    Nic z tych rzeczy Nazwę ma bardziej "oryginalną".
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

      Macie się do czego przyczepiać?! Tak jakby nieistotne było wogóle, że powstaje nowy browar i będzie warzyć dobre piwa niepasteryzowane.

      Comment

      • biermann
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.09
        • 2552

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
        już tak się nazywa jedno szopingsenter w Polsce zlokalizowane w dawnym browarze w którym to inwestor nakitował iż znajdzie się m.in i miejsce dla browaru restauracyjnego mającego choć częściowo przypominać i kultywować tradycję tego miejca i podobnie jak w kilku podobnych przypadkach (Rybnik , Wyszków i Gdańsk-Wrzeszcz) "g" z tego zrealizował.
        Mam nadzieję że właściciele otwieranego wkrótce mikro w Gdańsku nie skompromitują się kolejną bełkotliwą i absolutnie nie orginalną nazwą. Póki jeszcze nie jest za późno...
        Zaraz kompromitacja, weź pod uwagę, że często właściciel nie jest zorientowany w tym co sie dzieje gdzieś tam w Polsce tylko ma swoją wizję od dawna... A na zmianę nie ma szans bo np od dawna są już pozamawiane szkła i inne takie.
        "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
        Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
        Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
        Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
        Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

        Comment

        • biermann
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.09
          • 2552

          Dobra zatem część konkretów.
          Browar restauracyjny w Gdańsku będzie się nazywał "Brovarnia Gdańsk" i jak na tą chwilę, biorąc pod uwagę czynne w Polsce browary restauracyjne, ma największą, w pełni automatyczną, warzelnie (10 hl). Taka sama warzelnia będzie w Koszalinie, gdzie za tydzień ma być ukończony montarz.
          Drugi browar restauracyjny w Płocku jest na etapie załatwiania formalności papierowych, same urządzenia są już zamontowane (warzelnia 2,5 hl) i gotowe do produkcji
          "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
          Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
          Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
          Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
          Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

            Brovarnia Gdańsk - olaboga...

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • huanghua
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.10
              • 1910

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
              (...)"Brovarnia Gdańsk" (...)
              Kyrie elejson!
              W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

              Comment

              • jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

                heh, szkoda komentować.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

                (1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

                Comment

                • żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

                  Spoko, jeszcze kilka kombinacji zostaje:

                  Brovalnia (w starej szwalni)
                  Brovutnia (w starym tartaku)
                  Broveźnia (w starej rzeźni)
                  Browuzetalnia (przy trasie W-Z)
                  Brovernia (przy ścieżce rowerowej)
                  Broviagra (w starym lokalu z masażem)
                  ...

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    Apokalipsa!!!

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • Maidenowiec
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 2287

                      Ktoś się szaleju nażarł.
                      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                      Thou shallt not spilleth thy beer!

                      Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                      Comment

                      • Cooper
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2002.11
                        • 6056

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
                        weź pod uwagę, że często właściciel nie jest zorientowany w tym co sie dzieje gdzieś tam w Polsce tylko ma swoją wizję od dawna... A na zmianę nie ma szans bo np od dawna są już pozamawiane szkła i inne takie.
                        Jestem wręcz pewnien iż właściciel przyszłego gdańskiego browaru nigdy ale to nigdy nie słyszał o istnieniu jakiegokolwiek z około 10 brewpubów w Polsce z których spora cześć funkcjonuje już kilka dobrych lat a i ich nazwy też zostały kompletnie przed nim utajnione.
                        Jeśli chodzi o szkło to też jestem święcie przekonany że już jest gotowe i czeka w firmowych kartonach na placu budowy mimo że browar pewnie jeszcze boryka się z maszyną polskiej biurokracji oraz pewnie nagonką uciekającej mu siły roboczej potrzebnej mu do wszelakich prac budowlano-przygotowywaczych lokalu.
                        Sorry Biermann ale to akurat było deko naiwne co napisaleś a ja zacytowałem powyżej.
                        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                        Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                        Comment

                        • biermann
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.09
                          • 2552

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jestem wręcz pewnien iż właściciel przyszłego gdańskiego browaru nigdy ale to nigdy nie słyszał o istnieniu jakiegokolwiek z około 10 brewpubów w Polsce z których spora cześć funkcjonuje już kilka dobrych lat a i ich nazwy też zostały kompletnie przed nim utajnione.
                          Nie wiem czy słyszał czy nie - nie ma obowiązku bycia zorientowanym w tym ile i jakie browary restauracyjne działają, tym bardziej, że firma Kaspar Schulz sprzedająca ten akuratnie browar nie powoływała się raczej na browary postawione przez konkurencję ...a może właśnie słyszał i dlatego mu się spodobało.

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jeśli chodzi o szkło to też jestem święcie przekonany że już jest gotowe i czeka w firmowych kartonach na placu budowy mimo że browar pewnie jeszcze boryka się z maszyną polskiej biurokracji oraz pewnie nagonką uciekającej mu siły roboczej potrzebnej mu do wszelakich prac budowlano-przygotowywaczych lokalu.
                          Sorry Biermann ale to akurat było deko naiwne co napisaleś a ja zacytowałem powyżej.
                          Czy gotowe szkło musi czekać na placu budowy to byłoby nawet nie deko naiwne, a wręcz bardzo nieprzemyślane. Zapewniam Cię, że już są gotowe 4 rodzaje szkła: kufel 0,5 i 0,3 l oraz szkło do pszenicy też w dwóch wielkościach.
                          "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                          Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                          Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                          Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                          Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

                          Comment

                          • Cooper
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🍼🍼
                            • 2002.11
                            • 6056

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
                            nie ma obowiązku bycia zorientowanym w tym ile i jakie browary restauracyjne działają.
                            Pewnie że nie ma a i ja też nigdzie nie napisałem tego że jest taki obowiązek ale jest rzeczą oczywistą że jeśli ktoś się czymś interesuje to powinien pewne rzeczy wiedzieć. Ty np wiesz mniejwiecej ile masz etykiet bo Cię to interesuje mimo że nikt Ci tego nie karze wiedzieć, ja z kolei pochwalę się iż pamiętam adres pod którym mieszkam ażebym nie musial spać na ławce w parku jak będę wracał z miasta mimo ze też nikt mnie nie zmusza do zapamiętywania tego adresu ani nie mam go nigdzie zapisanego przy sobie. Właściciel ktory inwestuje miliony w biznes też powinien mieć rozpoznanie co dzieje się u konkurencji.
                            Myślę że mimo to wlaściciel przyszlego browaru w Gdańsku dobrze zna konkurencyjne browary i słyszał ich nazwy choć pewnie jak większość z nas nie potrafił by ich w miarę szybkim czasie przypożądkować do konkretnych browarów w miastach
                            Moje więc niejasności dotyczą tylko tego jak mógł "wymyśleć" tak nazwijmy to kulturalnie - tak "mało orginalną" nazwę.

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
                            firma Kaspar Schulz sprzedająca ten akuratnie browar nie powoływała się raczej na browary postawione przez konkurencję ...a może właśnie słyszał i dlatego mu się spodobało (...) Zapewniam Cię, że już są gotowe 4 rodzaje szkła: kufel 0,5 i 0,3 l oraz szkło do pszenicy też w dwóch wielkościach.
                            Widzę że sporo wiesz na temat tego browaru i dość aktywnie go bronisz na forum
                            Może więc przybliż nam genezę nazwy tego browaru w którym być może pracujesz lub w jakiś inny sposob jesteś związany.
                            Nie zrozum mnie źle Biermann bo oczywiście że cieszę się z kolejnego mikrobrowaru i w dodatku nie będącego pawilonem nr 421 na II poziomie centrum handlowego pomiędzy salonem Nike a sklepem Media Markt ale moja krytyka tyczy tylko i wyłącznie tej - wg mnie - totalnie beznadziejnej i pozbawionej kompletnie gustu i orginalności nazwy będącej również porażką pod względem komercji na której chyba włascicielowi zależy. Jeśli mozesz to zapytaj o to swojego szefa. No chyba ze sam jesteś wlaścicielem to nie mam więcej pytań i pozostaje mi jedynie pogratulować inwestycji.
                            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                            Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                            Comment

                            • żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie wiem czy słyszał czy nie - nie ma obowiązku bycia zorientowanym w tym ile i jakie browary restauracyjne działają
                              A co ma do tego obowiązek? Nazwa jest do bólu wtórna i po najmniejszej linii oporu, więc sobie z niej dworujemy.

                              Choć mimo wszystko miło jest mieć takie dylematy. Nie tak dawno w Polsce były raptem dwa minibrowary.

                              PSFCJP Cooper, nie szalej

                              Comment

                              • jacer
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2006.03
                                • 9875

                                Nie mogli nazwać poprostu "Browar Gdański" ??
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

                                (1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X