Napisali też, że są na Starym Mieście w Gdańsku. Tymczasem z tego co się orientuje Stare Miasto w Gdańsku znajduje się tam gdzie są: Wielki Młyn i kościoły: św. Katarzyny oraz św. Brygidy. Spichlerz Nowa Pakownia jest natomiast umiejscowiony na prawym brzegu Nowej Motławy. Więc jego lokalizacja to Długie Ogrody.
P.S.
Sorry, że się czepiam o szczegóły. Ale skoro ktoś zaczął zwracać uwagę i zareagował autor strony to może i w tym wypadku sprostuje informację.
Browar Tumski w Płocku już otwarty, ale na piwo warzone na miejscu trzeba jeszcze poczekać 2 - 3 tygodnie. Na razie leją tam Kasztelana. (...). Wybiorę się na początku lipca to może napiszę coś więcej.
Czy już wiadomo czy polewają piwa z ich własnego browaru?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Czy już wiadomo czy polewają piwa z ich własnego browaru?
Byłem w zeszły weekend i jeszcze nie było, a i nie wyglądało na to, że niedługo ma być. Myślę, że termin skosztowania ichniego piwa wskazany jako początek lipca był zbyt optymistyczny.
Jak mówi info na stronie www.minibrowary.pl to na razie szukają piwowara: http://www.minibrowary.pl/node/1484
Według moich informacji aktualnie w Płocku jest piwowar pochodzący z Niemiec, który ma za zadanie uwarzyć pierwsze warki jak i również przyuczyć piwowara, którego tak usilnie poszukują.
Jest napisane, że właściciele chcą jeszcze w tym miesiącu. Czekałem tak długo, to wolałbym jeszcze ten tydzień albo i dwa odczekać. Niech się dobrze odleżakują.
Spróbuj ponownie - strona jest w budowie i częściej nie działa niż działa. W tej chwili śmiga.
A czy jesteś VIPem, to tego nie wiem. Jeśli napiszesz w sobotę wieczorem recenzję, to uwierzę
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2008-07-23, 15:39.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.
Dzień dobry.
Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
Nie...
Wreszcie i Pruszków ma swoje piwo. Browar położony na długość papierosa od stacji PKP z buta. Otwarte Bramy witają pomieszczeniem z w którym jest bar, warzelnia i zaszklona leżakownia. Do tego dość spory ogródek za pomieszczeniem.
W chwili otwarcia dostępne 3 piwa: Lager, Pszeniczne,...
Comment