Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • KULI
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 197

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
    Po prostu nie zauważyłem tam 16 tanków leżakowych. Być może są w innym miejscu (niewidocznym dla odwiedzających).
    W tanku może jednocześnie spoczywać kilka warek i jest to standard

    Comment

    • JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KULI Wyświetlenie odpowiedzi
      W tanku może jednocześnie spoczywać kilka warek i jest to standard
      Tego się obawiałem
      MM961
      4:-)

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
        Tego się obawiałem
        Czyli co? Akcja protestacyjna przeciwko browarom restauracyjnym?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • JAckson
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
          Czyli co? Akcja protestacyjna przeciwko browarom restauracyjnym?
          E tam. Wali mnie to. Oby piwo było smaczne i bez wydumanych źródeł pochodzenia
          MM961
          4:-)

          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
            E tam. Wali mnie to. Oby piwo było smaczne i bez wydumanych źródeł pochodzenia

            heh, żartowałem tylko. No ale w końcu koncerny też tak robią, więc może się skusisz? (uwaga to nadal żart).
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            • JAckson
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6123

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              heh, żartowałem tylko. No ale w końcu koncerny też tak robią, więc może się skusisz? (uwaga to nadal żart).
              Spoko. Wiem, że żartujesz

              Nie ukrywam, ze wolałbym jednak pić piwo z jednej warki, a nie z kilku podobnych. Choć pewnie uśredniony wynik kilku warek daje bardziej miarodajne efekty końcowe.
              Jednak w tym momencie tekst piwowara w stylu ' Piwo, które pan pije leżakowało 3 tygodnie' traci sens, bo tylko jego cześć tyle leżakuje lub jest to jakaś uśredniona wartość. Chyba, że czegoś nie rozumiem.
              MM961
              4:-)

              Comment

              • jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie ukrywam, ze wolałbym jednak pić piwo z jednej warki, a nie z kilku podobnych.
                Tak to tylko w domu.

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                Choć pewnie uśredniony wynik kilku warek daje bardziej miarodajne efekty końcowe.
                Jednak w tym momencie tekst piwowara w stylu ' Piwo, które pan pije leżakowało 3 tygodnie' traci sens, bo tylko jego cześć tyle leżakuje lub jest to jakaś uśredniona wartość. Chyba, że czegoś nie rozumiem.
                Dlaczego traci sens?

                Przecież nie będą mówić, że jedna cześć leżakowała 3 tyg. bez 6 godzin, druga część 3 tygodnie bez 12 godzin a trzecia częśc 3 tygodnie bez 18 godzin. Jeżeli warzyli by 3 warki pod rząd aby zapełnić kadź.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

                (1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

                Comment

                • JAckson
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi

                  Dlaczego traci sens?

                  Przecież nie będą mówić, że jedna cześć leżakowała 3 tyg. bez 6 godzin, druga część 3 tygodnie bez 12 godzin a trzecia częśc 3 tygodnie bez 18 godzin. Jeżeli warzyli by 3 warki pod rząd aby zapełnić kadź.
                  A czwarta część 3 tygodnie bez 24 godzin

                  Czy może maksymalna liczba warek na tank leżakowy to trzy?
                  MM961
                  4:-)

                  Comment

                  • jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                    Czy może maksymalna liczba warek na tank leżakowy to trzy?
                    To by trzeba było zapytać jakiegoś fachowca. Kadź leżakowa i fermentacyjna, bo chyba mają tą samą pojemność.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

                    (1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

                    Comment

                    • fidoangel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.07
                      • 3489

                      Ale się wam pięknie spamuje, ale głupoty wypisujecie...
                      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                      Comment

                      • darko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 2078

                        Podejrzewam, że do fermentora trafiają dwie warki, chyba że ktoś warzy po nocy albo jest kilku piwowarów . Maksymalny czas od zadania drożdży do wybicia ostatniej warki to 24h. Do leżaka jeden fermentor albo dwa. Także czas leżakowania jest jeden, chyba że jest "ciśnienie" to coś tam trzeba pomieszać...

                        Comment

                        • abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Browar w Toruniu ruszy najwcześniej w czerwcu, (...)
                          Z ostatnich nowin. Otwarcie browaru jest planowane na....grudzień. Mimo wszystko wydaje mi się, że w tym przybytku raczej długo jeszcze nie napijemy się piwa.
                          Piwna turystyka według abernackiego

                          Comment

                          • kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                            Z ostatnich nowin. Otwarcie browaru jest planowane na....grudzień. Mimo wszystko wydaje mi się, że w tym przybytku raczej długo jeszcze nie napijemy się piwa.
                            Z jednej z ostatnich informacji w prasówce wynika, że w hotelu może w ogóle nie być minibrowaru, a ma być większy browar, który będzie zaopatrywał kilka punktów w piwo. I tak jak piszesz raczej będzie to nie prędko.
                            blog.kopyra.com

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

                              Może to i dobrze, bo miejsca tam na 20 osób. Ale szkoda miejsca - przepiękny zakątek.

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              • Cooper
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2002.11
                                • 6056

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                                Z jednej z ostatnich informacji w prasówce wynika, że w hotelu może w ogóle nie być minibrowaru, a ma być większy browar, który będzie zaopatrywał kilka punktów w piwo. I tak jak piszesz raczej będzie to nie prędko.
                                Opóżnienie inwestycji oczywiście że jest minusem ale (potencjalna) zmiana planów właściciela z typowego browaru restauracyjnego na większy browar cieszy bardzo. Było by świetnie gdyby był to mały przemysłowy browar jaki ostatnio nazywamy terminem rzemieślniczy, taki sprzedający swoje wyroby w butelkach do innych odbiorców. Powodzenia
                                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                                Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X