W Trójmieście miały być 3 browary restauracyjne, 2 w Gdańsku i 1 w Gdyni, a póki co stanęło na jednym browarze-no ale dobre i to.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Na pewno dobrym pomysłem jest wyjście poza schemat pivo/piwo/bro-waria/varnia/warnia. Domyślam się, że nazwa ta nawiązuje do czegoś - mnie kojarzy się trochę ze swojskim lokalem jak z opowiadań Wiecha , ale jeśli jest ona jakoś zakorzeniona lub dobrany zostanie ładny szyld i logo na szklankach, to może pasować i do browarorestauracji.Comment
-
Comment
-
Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Nazwa ciekawa. Bardzo wyszukana w gąszczu polskich nazw minibrowarów. Jeżeli lokal będzie w jakimś urokliwym miejscu i "na widoku" na pewno będzie ściągał rzesze swoją nazwą (może też wyeksponowanym logo).Comment
-
Także też mi się wydaje, że Złoty Jeleń brzmi lepiej, albo Pod Złotym Jeleniem.Comment
-
"Złoty Jeleń" też może mieć negatywne skojarzenia. Za słownikiem języka polskiego jeleń: pot. mężczyzna łatwo dający się oszukać.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Comment
-
Dużo zależy gdzie będzie ten lokal (region, miasto, okolica, budynek) i do kogo głównie ma być profilowany. Nazwa "Pod Złotym Jeleniem" kojarzy się bardzo z myślistwem, kniejami i podobną tematyką, kiepsko by to wyglądało w nowoczesnym centrum handlowym, myślę też, że taka nazwa mogłaby nie być strakcyjna dla "modnej" młodzieży.
Przemknęło mi to przez myśl.Comment
Comment