Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
W Łódzkiej Manufakturze na "rynku" jest już lokal z oknami oklejonymi "Browar Grill de Brasil - otwarcie wkrótce". Z zewnątrz ciężko było mi ocenić jak duży to lokal choć prawie pewien jestem, że jednak sporo mniejszy niż Bierhalle.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedziW Łódzkiej Manufakturze na "rynku" jest już lokal z oknami oklejonymi "Browar Grill de Brasil - otwarcie wkrótce". Z zewnątrz ciężko było mi ocenić jak duży to lokal choć prawie pewien jestem, że jednak sporo mniejszy niż Bierhalle.
Comment
-
-
Dobre pytanie. Może to być podobna sytuacja jak "dwa" (a swego czasu sezonowo nawet "trzy") browary Bierhalle w Warszawie.
Podejrzewam że właściciel Brasil'a chce tylko zaistnieć w najbardziej prestiżowym centrum handlowym Łodzi minimalnym kosztem tzn inwestując w pub a nie brewpub. M-kwadrat też sugeruje iż powierzchnia może być znacznie mniejsza od sąsiedniego brewpubu Bierhalle potrzebującego miejsca na warzelnię.
Przeciętny klient i tak tego nie zauważy, patrz: warszawskie Bierhalle na Nowym Świecie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedziLokal z warzelnią, czy tylko z wyszynkiem tego, co przywiozą z pierwszego de Brasil?
Comment
-
-
Z dobrze poinformowanych źródeł (bardzo zbliżonych do mojego miejsca zatrudnienia) wiem, ze SPIŻ szuka kolejnej lokalizacji w Katowicach."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
A po co komu dwa browary restauracyjne w jednym mieście? Dlaczego browar restauracyjny nie może mieć firmowej knajpki poza siedzibą "główną", w której mieści się warzelnia? Cooper, naprawdę przeszkadza ci, że na Nowym Świecie można się napić piwa z Bierhalle?Last edited by delvish; 2011-05-23, 18:48."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Wolę dwa browary niż jeden browar, podobnie jak wolę 1 browar i 1 jego firmową knajpę niż 1 browar bez własnej firmowej knajpy.
Dlaczego niby miało by mi przeszkadzać że na NŚ można się napić piwa z Bierhalle ? Z racji dogodniejszego położenia to właśnie tam kosztuję (rzadko bo rzadko) "bierhallowskich" piw i uzupełniam zbiór o firmowe podstawkiLast edited by Cooper; 2011-05-23, 19:25.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
w Arkadi browar ma wystarczająco (choć teraz dostawili nowe leżaki i robi się ciasno) miejsca żeby warzyć piwo i móc je odpowiednio wyleżakować. Pomyślcie sobie ile by musiało kosztować piwo na Nowym Świecie jeśli trzeba było mieć tam dodatkowych kilkadziesiąt metrów kwadratowych. Te pół godziny transportu kegów z piwem dużo im nie zaszkodzi, zwłaszcza że w Arkadi jest stacja do mycia kegów i wiedzą tam jak jej dobrze użyć. Dla mnie to kolejny przykład szukania dziury w całym, nie ważne czy piwo tłoczą z leżaka czy z kega.
Comment
-
-
Powiedz to (że nieważne) Abernackiemu
PS. W tym konkrentym przypadku powiedziałbym, że mało ważne.Last edited by delvish; 2011-05-23, 19:37."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
Last edited by paput; 2011-05-25, 11:37.
Comment
-
Comment