Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wsaczuk
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.09
    • 182

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
    Przejeżdżam tam prawie codziennie. Na razie nie wygląda to jeszcze z zewnątrz tak, żeby w sobotę otwierać.
    okna są pozaklejane folią więc skąd wiesz jak wygląda w środku?

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
      Wg informacji uzyskanych od managera Trzech koron w Puławach, obiekt ma ruszyć 29 lipca, pierwsza warka piwa sprzedana będzie w sierpniu.
      Dokładniej, co najmniej w połowie sierpnia, browar jeszcze jest nieczynny
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      • danhaj
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.04
        • 619

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
        Dokładniej, co najmniej w połowie sierpnia, browar jeszcze jest nieczynny
        Tak, pisząc obiekt miałem na myśli hotel, na browar dawali sobie jeszcze min. 2 tygodnie od tej daty.
        Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

        www.czechforum.pl

        Comment

        • darek99
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.04
          • 2147

          Odwiedziłem dzisiaj Brasil warszawski, rozmawiałem z Andre, jest to człowiek który uruchamia ten lokal, powiedział że browar zostanie otwarty w sobotę 30 lipca o godzinie 16-tej., informacja jest od osoby wiarygodnej ale na wszelki wypadek zadzwonię jeszcze jutro wieczorem do Andre z prośbą o potwierdzenie.
          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
          Epikur z Samos.

          Comment

          • biermann
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.09
            • 2552

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
            Uwarzone przez Niemców od KS?
            W Puławach wszystkie zbiorniki już zapełnione. Warzy polski piwowar - oczywiście pierwsze warki są pod nadzorem piwowara z KS - tak praktyka. W Szaflarach zmontowany browar stoi teraz czas na urzędy i oby jak najszybsze warzenia.
            "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
            Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
            Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
            Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
            Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

            Comment

            • Pankracy
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2007.10
              • 2797

              Dodać należy, że "Karcma Zadyma" doczekała się już strony internetowej dostępnej pod tymi adresami:

              Karma Zadyma Browar w Szaflarach, pyszne jedzenie i jedyne w regionie piwo wytwarzane na miejscu

              Karma Zadyma Browar w Szaflarach, pyszne jedzenie i jedyne w regionie piwo wytwarzane na miejscu

              Karma Zadyma Browar w Szaflarach, pyszne jedzenie i jedyne w regionie piwo wytwarzane na miejscu

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                Strony 3 a na każdej bieda, za to oprócz polskiej można się tam dopatrzyć tez wersji hiszpańskiej, dziwne... Z mapy wynika, że Karczma leży praktycznie w Nowym Targu.

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

                  Co do Zadymy, to dojechać można tam komunikacją miejską z Nowego Targu. Dojeżdża tam linia nr 4. Najbliżej dworca PKSu jest przystanek Krzywa MOK. Z kolei najbliższy browarowi wydaje się być przystanek Szaflarska Baza RPGK, skąd czeka nas ok 1 km marsz. woli bezpośredni dojazd do Szaflar PKSem, to należy wysiąść na przystanku Szaflary PKP i się cofnąć o te 1,5 km Zakopianką. Zaznaczam, że są to moje domysły, a nie sprawdzone informacje. W razie wyboru MZK, to w pobliże, bo do Almy dojeżdzają jeszcze linie 6 i 9, skąd odległość do przemarszu jest porównywalna z tą w przypadku wyboru PKSu do Szaflar.
                  Miłośnicy podróży koleją mają do pokonania też te około 1,5 km, jak sugeruje nazwa przystanku PKSu.
                  Last edited by Pendragon; 2011-08-02, 22:16.

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

                    Czy to jest tylko zajazd czy można tam też przenocować?
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                    Comment

                    • Pankracy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.10
                      • 2797

                      Na portalu http://katowice.gazeta.pl pojawiła się informacja prasowa, że Bogdan Spiż przymierza się do otwarcia restauracji w Katowicach przy ul. Mariackiej 10. Ponadto podano, że jeżeli nie wybierze Katowic to ma jeszcze coś upatrzonego w Bytomiu.

                      Comment

                      • lynx_lynx
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.03
                        • 119

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
                        W Puławach wszystkie zbiorniki już zapełnione. Warzy polski piwowar - oczywiście pierwsze warki są pod nadzorem piwowara z KS - tak praktyka. W Szaflarach zmontowany browar stoi teraz czas na urzędy i oby jak najszybsze warzenia.
                        Wiewiórki z Podhala doniosły mi, że owszem browar stoi ale bez warzelni, bo podobno ma być jakaś "super bajera" i Niemcy jeszcze ją klepią

                        Comment

                        • jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

                          czym klepią? Młotkiem?
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

                          (1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

                          Comment

                          • wsaczuk
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2009.09
                            • 182

                            pewnie klepią młotkiem szklaną i dlatego wolno im idzie.

                            Comment

                            • lynx_lynx
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2011.03
                              • 119

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                              czym klepią? Młotkiem?
                              Młotek to dość pospolite narzędzie w kowalstwie miedzi, zwłaszcza drewniany.

                              Comment

                              • leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

                                A to w Szaflarach nie ma być szklany Kaspar?

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X