Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
-
Miejscowi, czyli rolnicy podzielili swoje pola na działki budowlane i dorobili sie grubych milionów.Last edited by jacer; 2011-11-05, 15:29.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Tam jest zaskakujący ruch (jak na taką lokalizacje) byłem w sobotę o 13 i były wszystkie stoliki zajęte w pierwszej sali.Comment
-
W artykule podlinkowanym powyżej, piwowar mówi:
Dziś nie ma już piw warzonych na jednym gatunku zboża. My też w różnych proporcjach miksujemy pięć podstawowych składników, głównie w różnym stopniu uprażony jęczmień. W przypadku piwa pszenicznego przeważa oczywiście słód pszeniczny - podsumowuje Mikołaj KowalczykLast edited by pioterb4; 2011-11-06, 21:28.Comment
-
Last edited by Pankracy; 2011-11-12, 11:35.Comment
-
Może Grupa Żywiec? Zastanawiam się jak zareagują koncerny na taką ofensywę minibrowarów i czy w ogóle zareagują? W odległości 30 km od Bielska, wkrótce po istniejącym bielskim mają powstać jeszcze trzy ( Żywiec, Cieszyn i Czechowice). Z tego co obserwuję w Bielsku to inne knajpy puste a Browar Miejski ma się bardzo dobrze.
Kapitał na otwarcie takie minibrowaru to dla koncernu pestka ale czy to się kupy może trzymać? Jak nie można wygrać z konkurencją, to trzeba ją kupić (taka ekonomiczna teoria spiskowa).Beer is for life not just for christmas !Comment
-
Comment
-
Czy ja wiem? Tydzień temu, w sobotni wieczór tylko parter browaru był zapełniony klientami. Poddasze i piwnica pusta. Natomiast lokale przy dworcu PKS-u były zapełnione po brzegi.Last edited by abernacka; 2011-11-12, 21:31.Comment
-
Z informacji które posiadam to i w Kozach jest planowana budowa minibrowaru (przełom 2012/2013) i gdzieś między Cieszynem a Pawłowicami.Comment
Comment