Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2795

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    100 metrów zachowane, czy też w Żywcu nie obowiązuje ten głupi przepis?
    Jeżeli ruch pieszy jest zorganizowany na ul. Świętokrzyskiej w Żywcu tak jak kiedyś na placu Łubiańskim w Moskwie to może być zachowane.
    Last edited by Pankracy; 2012-04-21, 12:04.

    Comment

    • Pankracy
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2007.10
      • 2795

      A jeżeli nie to niech się pan Wieczorek martwi. Jego kłopot.

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        Po prostu jestem ciekaw jak to wygląda w Żywcu, za nikogo się nie martwię.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • Żywiec
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.12
          • 1571

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
          100 metrów zachowane, czy też w Żywcu nie obowiązuje ten głupi przepis?
          Jest trochę ponad 100 cm

          Widok na budynek w którym powstaje browar.
          Attached Files

          Comment

          • Pankracy
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2007.10
            • 2795

            Będzie kolejny minibrowar w Krakowie
            ul. św. Wawrzyńca (obok muzeum).
            data otwarcia: 2012 (?)

            Comment

            • pizmak666
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.12
              • 1903

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
              Będzie kolejny minibrowar w Krakowie
              ul. św. Wawrzyńca (obok muzeum).
              data otwarcia: 2012 (?)
              Z tego co rano gdzieś wyczytałem to jeszcze przed EURO
              Ja dłużej chyba swoje gary i całą resztę kombinowałem
              „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

              "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

              Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

              Comment

              • Żywiec
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.12
                • 1571

                Browar Restauracyjny Krajcar w Żywcu rusza ponoć w najbliższą sobotę. Zeko był już w nim z wizytą i ponoć na start mają 5-6 własnych piw.

                Comment

                • zeko
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.07
                  • 708

                  Ciemne, pilsner, marcowe, pszenica i koźlak. Co do otwarcia to w piątek późnym wieczorem będzie wiadomo. Jak tylko coś będzie wiadomo poinformuję. Prace wykończeniowe idą tam pełną parą.

                  Comment

                  • leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

                    Warzyli piwa mając niewykończony lokal? Da się oddzielić (z punktu widzenia biurokracji) warzenie, leżakowanie od wyszynku?

                    Comment

                    • Żywiec
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.12
                      • 1571

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
                      Warzyli piwa mając niewykończony lokal? Da się oddzielić (z punktu widzenia biurokracji) warzenie, leżakowanie od wyszynku?
                      A jak sobie wyobrażasz otwarcie browaru restauracyjnego jednocześnie z ropoczęciem warzenia? Każdy browar przed otwarciem restauracji musi nawarzyć zapas piwa. Z punktu widzenia służb sanitarnych to nie ma znaczenia. Sanepid nie wyznacza sztywnej daty otwarcia lokalu. Jak otrzymasz decyzję sanitarną to mozesz zacząć działać, ale nie musisz od razu.

                      Comment

                      • Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
                        Każdy browar przed otwarciem restauracji musi nawarzyć zapas piwa.
                        Ostatnie przykłady pokazują, że niekoniecznie. Przecież zawsze można się poratować piwem z zaprzyjaźnionego browaru
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

                        Comment

                        • zeko
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.07
                          • 708

                          Nie będzie w żywieckim mikrusie wyszynku innych piw niż tylko własnych. Co do prac wykończeniowych to takie drobne doróbki, detale. Na zewnątrz już wiszą szyldy ale są zaklejone po części.

                          Comment

                          • leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

                            Po prostu pytam, bo nie rozumiem jak prace wykończeniowe mogą iść pełną parą a browar już uwarzył 5-6 piw. Znaczy warzono w jednym kącie jak w drugim ekipa malowała lamperie? Wiem, przerysowuję...

                            Comment

                            • Żywiec
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.12
                              • 1571

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
                              Po prostu pytam, bo nie rozumiem jak prace wykończeniowe mogą iść pełną parą a browar już uwarzył 5-6 piw. Znaczy warzono w jednym kącie jak w drugim ekipa malowała lamperie? Wiem, przerysowuję...
                              Część technologiczna była wykończona w pierwszej kolejności a część komercyjna w ostatnim etapie. To tak jak kobietą: gra wstępna, pieszczoty i na końcu kulminacja

                              Comment

                              • leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
                                Część technologiczna była wykończona w pierwszej kolejności a część komercyjna w ostatnim etapie. To tak jak kobietą: gra wstępna, pieszczoty i na końcu kulminacja
                                Ja parkuję auto i zamykając krzyczę: kochanieeeeee, jesteeeem, zrób sobie grę wstępną

                                Comment

                                Przetwarzanie...