Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    No to mamy obecnie 84 działające browary.
    a) Chyba że Grill de Brasil z Manufaktury przywozi piwa z Warszawy, to wtedy 83.
    b) Kamerlna ma już własne piwa, to wtedy znowu 84
    Ale dziwne by było, że ta pikoinstalacja z warszawskiego Grila starcza na 3 lokale.

    Jest szansa, że w tym roku pęknie setka.
    Last edited by Pendragon; 2013-04-23, 15:22.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Pankracy
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2007.10
      • 2794

      Stary Browar Kościerzyna
      otwarcie: lipiec 2013

      Wstępnie termin otwarcia ustalono na 7 lipca.
      Na "dzień dobry" ma być m.in.: keller.

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
        (...)
        Na "dzień dobry" ma być m.in.: keller.
        Czyli, jasne niefiltrowane
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          A to ci nowość

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
            A to ci nowość
            Zapewne zrewolucjonizuje rynek
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • Pankracy
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2007.10
              • 2794

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
              Czyli, jasne niefiltrowane
              Poza tym tmavé výčepní 10°. A reszta standard (jasne, ciemne, pszenica wg KS-a).

              Comment

              • Czapayew
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.10
                • 1966

                Wraca temat browaru w Katowicach na Mariackiej:
                "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

                www.zamkoszlaki.com
                www.piwnekapsle.net

                Comment

                • Tomi45
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2011.07
                  • 165

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                  No dobra mam potwierdzenie. Lokal działa. Na tą chwilę oferuje dwa piwa. Pilsa oraz Doppelbocka.

                  Ps. Dla tych co tam się wybierają. Lokal w soboty jest czynny od godziny 9:00.
                  Hm..... Nie chcę się tu mądrzyć, ale skoro piwo jest w karcie nazwane porterem, na instalacji i na barze są tablice z informacją że to porter, barman też mówi (dużo) o ich porterze no i piwo smakuje jak porter to nie wiem jakim cudem jest to doppelbock ?????????

                  Rozumiem że kolega Abernacka był w lokalu skoro weryfikuje moje informacje?

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomi45
                    (...)
                    Rozumiem że kolega Abernacka był w lokalu skoro weryfikuje moje informacje?
                    Nie, nie byłem. Rozmawiałem z włąścicielem. I to on mnie poinformował o GATUNKACH jakie są w tym lokalu warzone. Nazwy piw są dla mnie nieistotne.
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • Tomi45
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2011.07
                      • 165

                      )
                      Rozumiem że gdyby właściciel powiedział że to witbier to porter stałby się witbierem?

                      Comment

                      • abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomi45
                        )
                        Rozumiem że gdyby właściciel powiedział że to witbier to porter stałby się witbierem?
                        Nie ma co się spierać. Za trzy tygodnie ich odwiedzę i obiecuję , że powrócę do tematu.
                        Piwna turystyka według abernackiego

                        Comment

                        • Pankracy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2007.10
                          • 2794

                          Pałac Żelechów zaprasza na majówkę:


                          Strona internetowa hotelu (jeszcze tymczasowa):
                          Pałac Żelechów - wyjątkowy hotel pod Warszawą ➤ Komfortowe pokoje, luksusowe SPA i szeroka oferta konferencyjna ⭐ Zarezerwuj już teraz!

                          Comment

                          • Promil03
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2007.10
                            • 2833

                            Czemu browary Poziomka i Wrzos są traktowane jako małe, a nie jako restauracyjne?

                            Comment

                            • jaco03
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2011.08
                              • 1

                              Witam
                              Wygląda na to, że w Bielsku-Białej powstanie kolejny minibrowar...

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                                Nie, nie byłem. Rozmawiałem z włąścicielem. I to on mnie poinformował o GATUNKACH jakie są w tym lokalu warzone. Nazwy piw są dla mnie nieistotne.
                                Za profilem "Karczma Wrzos" na FB:
                                Są serwowane trzy rodzaje piwa: pilsner (PILS SPECJAL), podwójny koźlak (CIEMNY KOŹLAK), oraz pszeniczne (ZŁOTE PSZENICZNE)
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Przetwarzanie...