Lokal ma się nazywać "Pitna Woda".
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziLokal ma się nazywać "Pitna Woda".Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Otwarcie w lutym, a piwowara dopiero szukają? Czyli restauracja zaraz, a na browar poczekamy.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziPewnie tak będzie. Sama nazwa wskazuje na mocniejsze trunki.
A co do "Tyskiego z tanka". W Zielonej Górze taki lokal jest przy ul. Jana Sobieskiego.
Co do nowego lokalu to ciekawi mnie najbardziej, czy oni naprawdę mają w planie prawdziwe warzenie piwa na miejscu, czy tylko będą sprzedawać piwo z innego browaru restauracyjnego.
To ogłoszenie o piwowarze, o którym pisałem wcale nie musi być zamieszczone przez tych inwestorów z "Pitnej Wody" - to tylko ja to połączyłem w moim poście uważając za logiczne, ale może być inaczej...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziW bialskim browarze praca wre. Na marzec ma być piwo dostępne dla gości Mało realne jak dla mnie, ale czekam.
Comment
-
-
-
Bo to zdjęcie z Widawy
oj, prezesie, prezesie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PociungWidmo Wyświetlenie odpowiedzi(...)niestety nie miałem czasu na degustację. Ktoś coś wie, albo ewentualnie zbada sprawę?
Comment
-
-
Jest oddzielny temat dotyczący tego lokalu w Płocku. Ale napiszę jeszcze raz.
Do tej pory było tam tak, że właściciel robił piwo domowe i częstował nim gości hotelowych. Używał jako sprzętu m.in. kociołka Speidel Breumeister. A jak jest teraz trudno powiedzieć? Planował co prawda w przyszłości działalność komercyjną, ale jakoś nie słychać nic na ten temat.Last edited by Pankracy; 2014-02-05, 20:06.
Comment
-
-
Browar w Kołobrzegu powstanie w 2015 roku. Na ten cel ma zostać zaadaptowana wieża ciśnień. Prawdopodobnie chodzi o budynek przy ul. Budowlanej w centrum miasta, gdzie była do tej pory kwiaciarnia.
Wykonawcą ma być Kaspar Schulz (warzelnia 5 hl).
Comment
-
Comment