W 3 minuty się tego dowiedziałeś i jeszcze zdążyłeś o tym napisać?
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Po Sopocie krąży plotka, że co prawda na plaży u Chińczyka browaru nie będzie (zmiana właściciela), ale w dawnym Złotym Ulu na Monciaku, gdzie trwają jakieś intensywne prace budowlane ma powstać browar restauracyjny.Ponoć otwarcie przed sezonem, a sprzęt to "składak"
Comment
-
-
A co z Elblągiem?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedziJak w każdej plotce tkwi w tej informacji sporo prawdy. Browar rzeczywiście powstanie, ale nie składak, markowy sprzęt dostarczają Pacovske Strojirny. Warzelnia 5,5 hl. Początkowa moc produkcyjna około 1000 hl rocznie. Przed sezonem uda się zapewne otworzyć lokal. Własne piwo pojawi się ciut później, choć zapewne jeszcze w sezonie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Granik Wyświetlenie odpowiedziWedle wiszących po Pszczynie plakatów, otwarcie browaru w Czechowicach odbędzie się 6 marca.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Granik Wyświetlenie odpowiedziWedle wiszących po Pszczynie plakatów, otwarcie browaru w Czechowicach odbędzie się 6 marca.
Comment
-
-
Piwo na Jamrozowej Polanie ma być na Wielkanoc a może i trochę szybciej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPiwo na Jamrozowej Polanie ma być na Wielkanoc a może i trochę szybciej.
schulz-browary.pl
Jest to model Schulz-500.
Comment
-
-
Za stroną Kaspar Schulza: 10 marca 2014 roku rozpoczyna się warzenie piwa w Browarze Ossian w Białej Podlasce. Powstał tam w pełni zautomatyzowany browar z warzelnią w okładzinie z miedzi o wybiciu 10 hl i rocznej wydajności początkowej 1200 hl.
Comment
-
-
No to gdzieś za miesiąc otwarcie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziZa stroną Kaspar Schulza: w Browarze Ossian w Białej Podlasce
Comment
-
-
E nie, pod Rynkiem jak już.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziDziś w samo południe.
Comment
-
Comment