Od 04.06 działa w Bytomiu Browar Piwnice Gorywodów. Mieści się przy Rynku 12. Byłem tam tylko przez chwilę - jest pięć czy sześć piw w cenach 7 do 9 zł. Więcej informacji po dłuższej wizycie.
ps. Oficjalne wielkie otwarcie w najbliższą sobotę ( ale piwa już można się napić)
Od 04.06 działa w Bytomiu Browar Piwnice Gorywodów. Mieści się przy Rynku 12. Byłem tam tylko przez chwilę - jest pięć czy sześć piw w cenach 7 do 9 zł. Więcej informacji po dłuższej wizycie.
ps. Oficjalne wielkie otwarcie w najbliższą sobotę ( ale piwa już można się napić)
A co z tą Piwnicą Gawronów? To własne piwa? Na fb trudno znaleźć jakąkolwiek informację na ten temat.
Odwiedziłem dzisiaj z małżonką. Lokal mieści się w piwnicach przy rynku, na zewnątrz także stoliki. Wewnątrz całkiem sporo ludzi jak na środę, może to efekt Euro. Co do meritum. Na kranach 5 lub 6 piw, w tym Pils, Wit, Miodowe, coś w stylu polska APA i bodaj AIPA. Parę dni temu jestem pewien że widziałem też Milk Stouta (zajrzałem dosłownie na minutę). Warzą u siebie (tak przynajmniej twierdzą). Za szybą można zobaczyć kadzie i tankofermentatory. Wypiłem pilsa, żona wita. Oba piwa smaczne. Ceny 7-8 zeta za bodaj 0,4 litra. Ogólnie, warto zajrzeć i pokosztować. Co do klimatu, atmosfery itp. to rzecz gustu. Jak dla mnie za mało piwnie, za bardzo klubowo lecz piwo broni się dobrze.
Na ich profilu pojawiło się zdjęcie człowieka przy kadzi z podpisem "Daniel w akcji". Jeśli to nie zmyła, to jest nadzieja, że - jeśli nawet teraz nie mają własnego (dziwne, że się na tym profilu jako minibrowar nie chwalą żadnym piwem) - to będą wkrótce mieli.
Comment