Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
-
A tak w ogóle to jak z tym browarem Grill de Brasil Warszawa? Jest czy nie ma?Comment
-
Panowie, namieszaliście.
Północny - własne piwa (chyba)
Klubopiwiarnia - warzą w Czechach, a wczoraj zrobili pierwsze (?) piwo u siebie
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ależ jest i nawet coś niecoś nastukał w klawiaturę na forum
To musisz zgłosić, tylko teraz to już nie wiem gdzie, bo samo się nie przeniesie. Zwłaszcza, że jeszcze nie ma dodanych Browarni Muczne i pozostałych nowych, a wciąż jest Piwnica Gawronów.
A tak w ogóle to jak z tym browarem Grill de Brasil Warszawa? Jest czy nie ma?Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Browar będzie się nazywał Loft12 ?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
To świetnie. Oby tylko piwa były nie gorsze niż wcześniej . A nie wiesz może, czy do kompletu będzie też miejsce, gdzie będzie można się napić piwa? Czy wynajmują sam sprzęt, a w dalszym ciągu będzie tam dyskoteka (a piwa tylko w butelkach)?Comment
-
Tak, piwa będzie można spróbować na miejscu, ale będzie je serwował lokal który wynajął kuchnię i resztę lokalu.Comment
-
Ale ja mam. Piwa są z Warszawy.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Skoro niedawno ruszyli to podobnie jak w innych sieciowych browarach najpierw musi się rozkręcić sprzedaż, a potem można pójść dalej i warzyć własne. Model Bierhalle jest przećwiczony od lat i wcale mnie nie dziwi, że czekają na właściwy moment, gdy piwa będzie trzeba tyle, że warzenie na miejscu będzie konieczne. Widocznie jeszcze nie jest.Comment
-
Skoro niedawno ruszyli to podobnie jak w innych sieciowych browarach najpierw musi się rozkręcić sprzedaż, a potem można pójść dalej i warzyć własne. Model Bierhalle jest przećwiczony od lat i wcale mnie nie dziwi, że czekają na właściwy moment, gdy piwa będzie trzeba tyle, że warzenie na miejscu będzie konieczne. Widocznie jeszcze nie jest.
Jeśli chodzi o Bydgoszcz to tutaj Pan urzędnik podszedł sprawnie do rzeczy i dzięki temu cały proces weryfikacji przez UC jest skończony. Kwestia wydania papierów itp. Po nowym roku Poznań i Bydgoszcz powinny ruszyć z gotowaniem u siebie.
Istotną kwestią jest tutaj fakt, że browary BH działają na zasadach składu podatkowego, a nie na przedpłacie co znacznie wydłuża proces weryfikacji.Comment
-
Niestety dostaję coraz więcej tego typu sygnałów, w przeciwieństwie do browarów "na przedpłacie". Czyli nawet już sprawdzony partner nie daje gwarancji sprawnej realizacji. Zawel byliście w składzie delegacji, która ostatnio rozmawiała z MF w imieniu małych browarów o usprawnieniu i uproszczeniu procedur? Jeśli nie to szkoda.Comment
Comment