Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74
    Mają stronę na Fb. Wygląda, że to ich własne piwa.
    Na razie oferują piwa z Czech warzone dla nich. To tak apropo.
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19244

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
      Paweł L. z W-wy (chyba nie ma go na bbizie) chyba mówił ostatnio że to na pewno nie w tym roku a był tam pare tygodni temu.
      Ależ jest i nawet coś niecoś nastukał w klawiaturę na forum

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
      Należałoby przenieść Glogera z restauracyjnych do małych.
      Jak ktoś tu donosił - nie ma tam już sali konsumpcyjnej.
      To musisz zgłosić, tylko teraz to już nie wiem gdzie, bo samo się nie przeniesie. Zwłaszcza, że jeszcze nie ma dodanych Browarni Muczne i pozostałych nowych, a wciąż jest Piwnica Gawronów.

      A tak w ogóle to jak z tym browarem Grill de Brasil Warszawa? Jest czy nie ma?

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        Panowie, namieszaliście.

        Północny - własne piwa (chyba)
        Klubopiwiarnia - warzą w Czechach, a wczoraj zrobili pierwsze (?) piwo u siebie

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • Promil03
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.10
          • 2833

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          Ależ jest i nawet coś niecoś nastukał w klawiaturę na forum



          To musisz zgłosić, tylko teraz to już nie wiem gdzie, bo samo się nie przeniesie. Zwłaszcza, że jeszcze nie ma dodanych Browarni Muczne i pozostałych nowych, a wciąż jest Piwnica Gawronów.

          A tak w ogóle to jak z tym browarem Grill de Brasil Warszawa? Jest czy nie ma?
          Od stycznia w Pwinicy znowu będzie warzone piwo. Browar został wydzierżawiony.

          Comment

          • kiszot
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2001.08
            • 8106

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
            Od stycznia w Pwinicy znowu będzie warzone piwo. Browar został wydzierżawiony.
            Tylko,że to już nie Piwnica a Loft 12.
            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

            Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
            So von Natur, Natur in alter Weise,
            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              Browar będzie się nazywał Loft12 ?

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • Wiktoria
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2003.07
                • 798

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
                Od stycznia w Pwinicy znowu będzie warzone piwo. Browar został wydzierżawiony.
                To świetnie. Oby tylko piwa były nie gorsze niż wcześniej . A nie wiesz może, czy do kompletu będzie też miejsce, gdzie będzie można się napić piwa? Czy wynajmują sam sprzęt, a w dalszym ciągu będzie tam dyskoteka (a piwa tylko w butelkach)?

                Comment

                • Promil03
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.10
                  • 2833

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                  Browar będzie się nazywał Loft12 ?
                  Nie. Jutro spytam sprawcę zamieszania czy chce ujawnić więcej szczegółów.

                  Comment

                  • Promil03
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.10
                    • 2833

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wiktoria
                    To świetnie. Oby tylko piwa były nie gorsze niż wcześniej . A nie wiesz może, czy do kompletu będzie też miejsce, gdzie będzie można się napić piwa? Czy wynajmują sam sprzęt, a w dalszym ciągu będzie tam dyskoteka (a piwa tylko w butelkach)?
                    Tak, piwa będzie można spróbować na miejscu, ale będzie je serwował lokal który wynajął kuchnię i resztę lokalu.

                    Comment

                    • zgroza
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2008.03
                      • 3605

                      Bierhalle Bydgoszcz ruszyło w sobotę. Nie mam potwierdzenia, że z własnym piwem.
                      Lotna ekspozytura browaru

                      Też Was kocham.

                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

                        Ale ja mam. Piwa są z Warszawy.

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • Prusak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.07
                          • 4434

                          Jak Bydgoszcz będzie się tak cackała, jak Poznań, to minie co najmniej rok, zanim zabiorą się za warzenie.

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19244

                            Skoro niedawno ruszyli to podobnie jak w innych sieciowych browarach najpierw musi się rozkręcić sprzedaż, a potem można pójść dalej i warzyć własne. Model Bierhalle jest przećwiczony od lat i wcale mnie nie dziwi, że czekają na właściwy moment, gdy piwa będzie trzeba tyle, że warzenie na miejscu będzie konieczne. Widocznie jeszcze nie jest.

                            Comment

                            • zawel85
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2013.08
                              • 79

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                              Skoro niedawno ruszyli to podobnie jak w innych sieciowych browarach najpierw musi się rozkręcić sprzedaż, a potem można pójść dalej i warzyć własne. Model Bierhalle jest przećwiczony od lat i wcale mnie nie dziwi, że czekają na właściwy moment, gdy piwa będzie trzeba tyle, że warzenie na miejscu będzie konieczne. Widocznie jeszcze nie jest.
                              Nie do końca tak jest. Inwestycja w browar tego typu to średnio 3 mln zł. Nikomu nie opłaca się by stał nie używany. W każdym przypadku nowego browaru BH ( z resztą innych podejrzewam również) na przeszkodzie stoją różnej maści urzędy. W Poznaniu akurat pewien Pan z pewnego urzędu ubzdurał sobie organizacje na browarze z goła inną niż ma to miejsce w innych częściach kraju , bo, jak to stwierdził " on tak interpretuje ustawę". Stąd problem z ruszeniem, ale browar jest już po rozruchu specjalistów od Albrechta i czeka na odpowiednie pozwolenia. Ma to nastąpić wkrótce.
                              Jeśli chodzi o Bydgoszcz to tutaj Pan urzędnik podszedł sprawnie do rzeczy i dzięki temu cały proces weryfikacji przez UC jest skończony. Kwestia wydania papierów itp. Po nowym roku Poznań i Bydgoszcz powinny ruszyć z gotowaniem u siebie.
                              Istotną kwestią jest tutaj fakt, że browary BH działają na zasadach składu podatkowego, a nie na przedpłacie co znacznie wydłuża proces weryfikacji.

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19244

                                Niestety dostaję coraz więcej tego typu sygnałów, w przeciwieństwie do browarów "na przedpłacie". Czyli nawet już sprawdzony partner nie daje gwarancji sprawnej realizacji. Zawel byliście w składzie delegacji, która ostatnio rozmawiała z MF w imieniu małych browarów o usprawnieniu i uproszczeniu procedur? Jeśli nie to szkoda.

                                Comment

                                Przetwarzanie...