Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• zawel85
    replied
    Jest taki temat.

Leave a comment:

• Tomas73
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zawel85
    Jeśli chodzi o Bierhalle:
    Kraków, Mały Rynek - restauracja bez browaru
    Lublin - Restauracja + Browar
    Wilanów - Restauracja + Browar
    Poznań- Restauracja + Browar
    To powyższe jest pewne, natomiast plany sięgają o wiele więcej nowych miejsc. Założenie jest by w każdym większym mieście docelowo był browar z uwagi na obniżenie kosztów spedycji. Poza tym unika się dzięki temu tematu, że piwo przyjeżdża nie wiadomo skąd...
    są plany odnośnie Gdańska?

Leave a comment:

• zawel85
    replied
    Jeśli chodzi o Bierhalle:
    Kraków, Mały Rynek - restauracja bez browaru
    Lublin - Restauracja + Browar
    Wilanów - Restauracja + Browar
    Poznań- Restauracja + Browar
    To powyższe jest pewne, natomiast plany sięgają o wiele więcej nowych miejsc. Założenie jest by w każdym większym mieście docelowo był browar z uwagi na obniżenie kosztów spedycji. Poza tym unika się dzięki temu tematu, że piwo przyjeżdża nie wiadomo skąd...

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Gdzieś w końcówce 2010 roku pojawiła się lokalizacja Sukiennice, ale do dziś poza mało konkretnymi plotkami nic z tego nie wypłynęło na szerokie wody. Owszem gdzieś mi wpadło w uszy, że nie Sukiennice, a Piwnica Świdnicka (Wieża Ratuszowa), ale też głowy nie dam czy nie chodziło o Wrocław. Być może zresztą ten inwestor wybrał w końcu Starą Zajezdnię na Wawrzyńca, bo w 2012 roku taka lokalizacja wypłynęła. Chyba rok później padła kolejna Jana 30 (kamienica Pod Pawiem), ale co tam powstało to wiemy - multitap Pracowni Piwa, a nie browar. Bierhalle buduje browary w centrach handlowych i jakoś mi to nie pasuje do historycznych budynków, gdzie trzeba toczyć wojny nie tylko z sanepidem, ale jeszcze z konserwatorem zabytków. Restauracja owszem, bo tam kilka knajpek jest, było i pewnie zawsze będzie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-03-09, 15:30.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    No tak, policzyłem Twigga jako restauracyjny przez pomyłkę.
    Też miałem na myśli Bierhalle przy Małym Rynku, z tego co czytałem w sieci wynikało, że to nie tylko restauracja. Ale się nie spieram, zobaczymy.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No dobrze, ale czemu u mnie zaczyna się od #22 a inni mają po bożemu #1 ?
    Pendi, czy to jest na prawdę takie ważne?
    Skupmy się lepiej na temacie przewodnim tego wątku.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    No dobrze, ale czemu u mnie zaczyna się od #22 a inni mają po bożemu #1 ?

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74
    U mnie ma numer 1.

Z tą ostatnia stroną to nie tylko u Ciebie. Zdarza się to czasami przy większej ilości stron, na innych forach też, ale nie wiem czym jest to spowodowane.
    Chodzi o posty, które zostały z różnych powodów skasowane/przeniesione. W innych tematach takich stron jest nawet po 2-3.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    W wywiadzie padają trzy lokalizacje: Lublin (już potwierdzona dostawa sprzętu), Warszawa-Wilanów oraz zaplanowany na 2016 Poznań (też już był zgłaszany). O Krakowie ani słowa. Na pewno wypadnięcie Nowego Sącza z grupy namieszało i jeśli były plany spółki dt. Krakowa to wnioskuje, że tylko gastro (dużo większe czynsze niż NS), a piwo miało iść z filii z Nowego Sącza. To niewielkie miasto i browar ma ewidentną nadwyżkę mocy.

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Też mi to przyszło na myśl - Katowice mają aż tyle wolnych mocy? Bo Warszawa to chyba zbyt daleko.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Z tego ogłoszenia nie wynika, że będzie tam browar, a jedynie restauracja.

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Jeśli masz na myśli post sienioo z tego wątku to ja w necie nie natrafiłem na oferty pracy do krakowskiego Bierhalle, a jedynie do lubelskiego i starych lokali.
    Słabo szukałeś http://www.bierhalle.pl/praca

Jutro zobaczę co się dzieje pod prawdopodobnym adresem.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
    A Bierhalle?
    Jeśli masz na myśli post sienioo z tego wątku to ja w necie nie natrafiłem na oferty pracy do krakowskiego Bierhalle, a jedynie do lubelskiego i starych lokali.
    Natomiast zacytuję właściciela spółki z tego już nie nowego newsa:
    Czekamy również na odbiór lokalu w warszawskim Miasteczku Wilanów – powiedział w rozmowie z nami Jerzy Becz, prezes zarządu QLT Restaurant & Bar, właściciel marki Bierhalle.
    Może by ktoś zrobił zestawienie (tylko) restauracyjnych??
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-03-09, 11:19.

Leave a comment:

• yaro74
    replied
    Hmm, no to system numerowania wpisów nawalił.
    U mnie pierwszy wpis abernackiego jest 02-02-2007, 13:22 nosi numer #22.
    U mnie ma numer 1.

edit.
    Numeracja stron znowu sugeruje, że jest strona 104, a gdy w nią kliknę to zostaję na 103.
    Czyli to tak tylko u mnie?
    Z tą ostatnia stroną to nie tylko u Ciebie. Zdarza się to czasami przy większej ilości stron, na innych forach też, ale nie wiem czym jest to spowodowane.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74
    Sprawdziłem kilkanaście pierwszych stron i wszystko jest do przeczytania.
    Hmm, no to system numerowania wpisów nawalił.
    U mnie pierwszy wpis abernackiego jest 02-02-2007, 13:22 nosi numer #22.
    Dodatkowo numeracja stron sugerowała, że coś jest poza ostatnią wyświetlaną. Teraz faktycznie tego nie pokazuje.
    Jeśli to jest pierwszy wpis, to ok.

edit.
    Numeracja stron znowu sugeruje, że jest strona 104, a gdy w nią kliknę to zostaję na 103.
    Czyli to tak tylko u mnie?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-03-09, 10:28.

Leave a comment: