Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Jeśli chodzi o Bierhalle:
Kraków, Mały Rynek - restauracja bez browaru
Lublin - Restauracja + Browar
Wilanów - Restauracja + Browar
Poznań- Restauracja + Browar
To powyższe jest pewne, natomiast plany sięgają o wiele więcej nowych miejsc. Założenie jest by w każdym większym mieście docelowo był browar z uwagi na obniżenie kosztów spedycji. Poza tym unika się dzięki temu tematu, że piwo przyjeżdża nie wiadomo skąd...Leave a comment:
-
Jeśli chodzi o Bierhalle:
Kraków, Mały Rynek - restauracja bez browaru
Lublin - Restauracja + Browar
Wilanów - Restauracja + Browar
Poznań- Restauracja + Browar
To powyższe jest pewne, natomiast plany sięgają o wiele więcej nowych miejsc. Założenie jest by w każdym większym mieście docelowo był browar z uwagi na obniżenie kosztów spedycji. Poza tym unika się dzięki temu tematu, że piwo przyjeżdża nie wiadomo skąd...Leave a comment:
-
Gdzieś w końcówce 2010 roku pojawiła się lokalizacja Sukiennice, ale do dziś poza mało konkretnymi plotkami nic z tego nie wypłynęło na szerokie wody. Owszem gdzieś mi wpadło w uszy, że nie Sukiennice, a Piwnica Świdnicka (Wieża Ratuszowa), ale też głowy nie dam czy nie chodziło o Wrocław. Być może zresztą ten inwestor wybrał w końcu Starą Zajezdnię na Wawrzyńca, bo w 2012 roku taka lokalizacja wypłynęła. Chyba rok później padła kolejna Jana 30 (kamienica Pod Pawiem), ale co tam powstało to wiemy - multitap Pracowni Piwa, a nie browar. Bierhalle buduje browary w centrach handlowych i jakoś mi to nie pasuje do historycznych budynków, gdzie trzeba toczyć wojny nie tylko z sanepidem, ale jeszcze z konserwatorem zabytków. Restauracja owszem, bo tam kilka knajpek jest, było i pewnie zawsze będzie.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-03-09, 15:30.Leave a comment:
-
No tak, policzyłem Twigga jako restauracyjny przez pomyłkę.
Też miałem na myśli Bierhalle przy Małym Rynku, z tego co czytałem w sieci wynikało, że to nie tylko restauracja. Ale się nie spieram, zobaczymy.Leave a comment:
-
-
No dobrze, ale czemu u mnie zaczyna się od #22 a inni mają po bożemu #1 ?Leave a comment:
-
Chodzi o posty, które zostały z różnych powodów skasowane/przeniesione. W innych tematach takich stron jest nawet po 2-3.Leave a comment:
-
W wywiadzie padają trzy lokalizacje: Lublin (już potwierdzona dostawa sprzętu), Warszawa-Wilanów oraz zaplanowany na 2016 Poznań (też już był zgłaszany). O Krakowie ani słowa. Na pewno wypadnięcie Nowego Sącza z grupy namieszało i jeśli były plany spółki dt. Krakowa to wnioskuje, że tylko gastro (dużo większe czynsze niż NS), a piwo miało iść z filii z Nowego Sącza. To niewielkie miasto i browar ma ewidentną nadwyżkę mocy.Leave a comment:
-
Też mi to przyszło na myśl - Katowice mają aż tyle wolnych mocy? Bo Warszawa to chyba zbyt daleko.Leave a comment:
-
Z tego ogłoszenia nie wynika, że będzie tam browar, a jedynie restauracja.Leave a comment:
-
Jeśli masz na myśli post sienioo z tego wątku to ja w necie nie natrafiłem na oferty pracy do krakowskiego Bierhalle, a jedynie do lubelskiego i starych lokali.http://www.bierhalle.pl/praca
Jutro zobaczę co się dzieje pod prawdopodobnym adresem.Leave a comment:
-
Jeśli masz na myśli post sienioo z tego wątku to ja w necie nie natrafiłem na oferty pracy do krakowskiego Bierhalle, a jedynie do lubelskiego i starych lokali.
Natomiast zacytuję właściciela spółki z tego już nie nowego newsa:
Czekamy również na odbiór lokalu w warszawskim Miasteczku Wilanów – powiedział w rozmowie z nami Jerzy Becz, prezes zarządu QLT Restaurant & Bar, właściciel marki Bierhalle.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-03-09, 11:19.Leave a comment:
-
Z tą ostatnia stroną to nie tylko u Ciebie. Zdarza się to czasami przy większej ilości stron, na innych forach też, ale nie wiem czym jest to spowodowane.Leave a comment:
-
U mnie pierwszy wpis abernackiego jest 02-02-2007, 13:22 nosi numer #22.
Dodatkowo numeracja stron sugerowała, że coś jest poza ostatnią wyświetlaną. Teraz faktycznie tego nie pokazuje.
Jeśli to jest pierwszy wpis, to ok.
edit.
Numeracja stron znowu sugeruje, że jest strona 104, a gdy w nią kliknę to zostaję na 103.
Czyli to tak tylko u mnie?Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-03-09, 10:28.Leave a comment: