Od dłuższego czasu moją i mojej małżonki jedną z większych pasji jest zwiedzanie browarów w kraju i zagranicą. Niedawno spotkałem się z problemem, którego szczerze mówiąc i pisząc nie pojmuję. Odwiedziłem ponad 40 polskich czynnych browarów i ponad 50 po za Polską i nikt nie robił nam większych przeszkód w obejrzeniu ich. Do czasu aż nie starałem się o wizytę w browarze Relakspol. Kilka telefonów i listów nic nie dały. I mam do was pytanie czy jest po z tym jednym browarem jeszcze jakiś inny polski browar ewentualnie zagraniczny, który robi takie problemy. Pytam, ponieważ na przyszłość będę wiedział jak planować moje piwne trasy.
Trudności w turystyce piwnej
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaOd dłuższego czasu moją i mojej małżonki jedną z większych pasji jest zwiedzanie browarów w kraju i zagranicą. Niedawno spotkałem się z problemem, którego szczerze mówiąc i pisząc nie pojmuję. Odwiedziłem ponad 40 polskich czynnych browarów i ponad 50 po za Polską i nikt nie robił nam większych przeszkód w obejrzeniu ich. Do czasu aż nie starałem się o wizytę w browarze Relakspol. Kilka telefonów i listów nic nie dały. I mam do was pytanie czy jest po z tym jednym browarem jeszcze jakiś inny polski browar ewentualnie zagraniczny, który robi takie problemy. Pytam, ponieważ na przyszłość będę wiedział jak planować moje piwne trasy.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Podobny problem spotkał mnie dwa lata temu w browarze Jabłonowo!
Mieszkam w kilkanaście kilometrów od niego i w wolnej chwili postanowiłem go odwiedzić (wtedy smakował mi jeszcze „Belfast”). Zostałem potraktowany jak intruz, konkurencja(?) - nieproszony gość. Nie udało mi się z nikim porozmawiać ani umówić na inny termin.
Comment
-
-
Już nieczynne Bojanowo też nie wpusczało. Byłem tam i chciałem chociaż z zewnątrz czyli od podwórza obejrzeć i sfotografować budynki. Pani technolog (tak ją zwali) grzecznie mi odmówiła. Powiedziała, że tylko dyrektor może na to wydać zgodę ale go nie ma i nie wie kiedy będzie. Fakt, moja wizyta była nie umówiona."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbauma ile razy ludzie z Krakowa próbowali tam wejść...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
śp Piast na Jedności też był "jedyny w swoim rodzaju" oni nawet skarbówki niewpuszczani na swe włości
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Nie tylko z Krakowa. Ale w Relakspolu nie są zainteresowani takimi odwiedzinami. Raz nawet wydawało się, że to już tuż tuż.
Comment
-
-
Jak jest w Rosji i na Ukrainie?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykBrowar w Łodzi - ale to chyba wszyscy wiedzą.
Przy okazji: bardzo ciepło wspominam zwiedzanie browaru we Lwowie. Mowa o byłym LTAB, a ten nowy przy Dżordża Łoszingtona to dopiero mam w planach na te wakacje. Chciałbym przy okazji się spytać o to jak wygląda możliwość zwiedzania innych browarów na Ukrainie i w Rosji. Może ktoś wie?
Comment
-
-
Przez analogię spróbujcie zwiedzić - ot tak sobie - kopalnię
Comment
-
-
Co do Łodzi to nigdy poza same biura nie udało mi sie wejść w 1-ym i 2-im (Orla i Północna) natomiast w br. nr 3 bez problemu.
Najgorzej wspominam Podole, mimo wielokrotnych prób nigdy nie udało mi się tam wejść. problemy miałem też kiedyś w Męckiej Woli ale skończyło sie dobrze Pierwszą wizytę w Wiście też miło nie wspominam, totalna olewka tylko dzięki upierdliwości coś udało mi się załatwić.
Zagranica mimo dwukrotnych wizyt w Apatinie (Serbia) w 2002 i 2006 tez sie w ogóle wejśc nie dało, totalna porażka ale to typowe dla koncernów. Klamkę tez pocałowałem w Aleppo w Syrii, akurat był Ramadan. Staropramen w Pradze - nikogo nie ma, nikt nie ma czasu, Praga Holesovice to samo, jakoś mało przychylni. Więcej browarowych porażek nie pamietam więc na ogł było dobrze bądź bardzo dobrze
ps. No i musze tez dodac Babin - po prostu chamstwo i drobnomieszczaństwo przy którym próby w Relakspolu to pikusLast edited by becik; 2007-02-13, 11:40.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikStaropramen w Pradze - nikogo nie ma, nikt nie ma czasu,(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosStaropramena zwiedzaliśmy latem 2002 roku. (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Turystyka browarniana.
Relakspol to dziwna, sprawa pare lat wstecz też tam byłem i nikogo nie spotkałem wszedłem
bez problemu pozwiedzałem az w końcu przyszedł jakis jegomośc zabrał coś w pudełku
popatrzył na mnie i poszedł sobie, dodzwonić do domu też się nie udało dzwonek był zepsuty.
Bardzo dziwny browar
Comment
-
Comment