Firma Grupa Media Partner specjalizuje się w kreowaniu wizerunku firm-produktów (public relations - patrz. klakierzy ) Natomiast marka Specjal jest tak mocnym produktem regionalnym iż dziwie się że mu trzeba jeszcze pomagać. Chyba że to zasłona dymna przed dobijaniem innego produktu regionalnego patrz. piwo Gdańskie (znów podwyżka, a będą kolejne)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
Czy ktoś z forumowiczów wie o co to chodzi?
Kto przyznał Specjalowi takie miano i za co?
Wybierane są najpopularniejsze marki. Jako ciekawostkę, w 2006 r. w kategorii piwo nagrodzone zostały 1. Tyskie 2. Lech 3. Żywiec. Chodzi o jakieś badanie, gdzie respondent ma zakreślić, jaki produkt z danej kategorii uważa za najlepszy. Tutaj pewnie chodzi o to, że Specjal wygrał spośród piw z Pomorza, lub spośród produktów z Pomorza (nie tylko piw).
Listę laureatów można zobaczyć tutaj.
Jako ciekawostkę, w 2006 r. w kategorii piwo nagrodzone zostały 1. Tyskie 2. Lech 3. Żywiec. Chodzi o jakieś badanie, gdzie respondent ma zakreślić, jaki produkt z danej kategorii uważa za najlepszy.
Albo były jakieś dziwne, obce nazwy, których nikt nie zna i w zyciu na oczy nie widział
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Też się nad tą bzdurą zastanawiam, produkt regionalny, też mi coś. A co do Gdańskiego wiem z dobrze poinformowanych zródeł że produkcja miała być od początku roku wstrzymana, podobnie Kapra. Miałem tą informacje w październiku. W 2005 też taką informacje miałem i nic się nie stało, więc może nie mogą się zdecydować
Według mnie piwa ni jak nie pasują do produktow regionalnych.
Z tym produktem regionalnym w przypadku Specjala chodzi jedynie o to, że nie dostał on Złotego (czy jakiegoś tam innego koloru) Lauru Konsumenta w całym kraju, tylko regionalnie. I stąd cały "produkt regionalny" w jego wypadku. IMO nie ma to żadnego zwiazku z pojeciem produktów regionalnych.
Z tym produktem regionalnym w przypadku Specjala chodzi jedynie o to, że nie dostał on Złotego (czy jakiegoś tam innego koloru) Lauru Konsumenta w całym kraju, tylko regionalnie. I stąd cały "produkt regionalny" w jego wypadku. IMO nie ma to żadnego zwiazku z pojeciem produktów regionalnych.
Ty to wiesz, ja to wiem, ale czy inni konsumenci to wiedzą?
Mnie chodzi o to, iż nazwa Produkt Regionalny nie powinna być przyznawana na lewo i prawo. W niedługim czasie dojdzie do tego, że wszystkie produkty będą regionalnymi.
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
No i bedziemy mieli. Piwo tyskie jako produkt regionalny z Tych ,ale warzone w innych miejscach rowniez na podstawie regionalnej receptury. Dostepne w calej europie
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
No i bedziemy mieli. Piwo tyskie jako produkt regionalny z Tych ,ale warzone w innych miejscach rowniez na podstawie regionalnej receptury. Dostepne w calej europie
Ale to bez sensu jeśli myślimy o unijnym znaku Produkt Regionalny, musi on być wytwarzany w konkretnym regionie, inaczej nie ma praw do takiego znaku! N.p. belgijskie lambiki są tego przykładem -warzone w określonych regionach Belgii, a nie n.p. w Holandii.
Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Stanę w obronie Specjala jako MARKI ( sic ) - mam sporo sentymentu i szacunku do niej jako największej Marki REGIONALNEJ na północy, produkowanej cały czas w Elblągu, mającej najwięcej lojalnych konsumentów od Olsztyna do Koszalina.
Co do Specjala jako piwa nie wypowiadam się ze zrozumiałych względów
W mojej ocenie Specjal to obecnie najlepsza polska marka spośród piw jasnych pełnych robionych w Grupie Żywiec, co dobrze świadczy o browarze w Elblągu.
Comment