wiecej browarów w Niemczech

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    #76
    Dobre darzy się w Turyngii. Powstały tam ostatnimi czasy dwa nowe browary.

    Pierwszy. Bürgerliches Brauhaus z Nordhausen to typowy browar przemysłowy z maksymalną mocą 10 tys. hekto na rok. W swoim portfolio posiadają Pilsa, Koźlaka, Portera, Wiśniowego Portera oraz Radlera.
    Drugi to Rolschter Brauhaus działający w Rudolstadt. Jest to klasyczny browar restauracyjny warzący m.in. Hefeweizen, Kellerbier, Schwarzbier czy Pilsa. Dla lubiących raczyć się piwem w domowym zaciszu, browar rozlewa swoje piwa do butelek półlitrowych.
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      #77
      W miejscowości Wehr w pobliżu szwajcarskiej granicy (Badenia-Wirtembergia) został uruchomiony pierwszy browar w tym mieście. Premierę piwo będzie miało 25 września podczas odbywającego się w tym dniu miejscowego targu.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

        #78
        Kilka dni temu rozpoczął swoją działalność nowy browar Schweppe Hausen w miejscowości Stromberg (Nadrenia-Palatynat). Zdolność produkcyjna tego browaru to 5 hektolitrów piwa tygodniowo.
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

          #79
          Rozpoczął działalność nowy browar Anno 1800 w Heiligenhafen (Szlezwik-Holsztyn). Swoją ofertę opierają na razie na niefiltrowanym Pilsie ale zapowiadają rozszerzać swój asortyment..
          Piwna turystyka według abernackiego

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

            #80
            Kolejna dobra wiadomość pochodząca z landu Szlezwik-Holsztyn. Otóż od pięciu dni temu w Stapelfeld (słownie jeden kilometr od granic Hamburga) działa Landbierbrauerei und Essigmanufaktur Böttger. Wielkość pierwszej warki wyniosła niecałe 50 litrów. Niestety nie wiem jaki gatunek był uwarzony.
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • zgroza
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2008.03
              • 3605

              #81
              To z produkcją octu to ciekawa rzecz
              Lotna ekspozytura browaru

              Też Was kocham.

              Comment

              • abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

                #82
                Kolejne dobre wieści!
                Od końca ubiegłego roku działa nowy browar restauracyjny Kellerwalder Brauerei w miejscowości Gilserberg (Hesja). Aktualnie w ofercie mają trzy gatunki piwa Marzen, Hell oraz Weissbier.

                W ostatnią sobotę został uruchomiony nowy browar restauracyjny Mahls Kleines Brauhaus, w miejscowości Bacharach am Rhein (Nadrenia-Palatynat).
                Piwna turystyka według abernackiego

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23926

                  #83
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                  To z produkcją octu to ciekawa rzecz
                  Jak 50 litrów się zoctuje to nie ma jeszcze draki
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • Twilight_Alehouse
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.06
                    • 6310

                    #84
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                    To z produkcją octu to ciekawa rzecz
                    Też mi się to spodobało. Mam nadzieję, że wielkość produkcji octu nie będzie bezpośrednio zależna od ilości nieudanych warek

                    Comment

                    • abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

                      #85
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                      Berlin wzbogacił się o nowy browar restauracyjny "Wanke Brau". To już dziewiętnasty browar w tym mieście. Mieszczą się przy Metzer strasse 30.
                      Na tą chwilę oferują tylko piwa z Spreewälder Privatbrauerei z Schlepzig.
                      Piwna turystyka według abernackiego

                      Comment

                      • abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

                        #86
                        Magdeburg wzbogacił się o nowy browar "Schutte Brau". Aktualnie warzą dwa gatunki piw jasne oraz ciemne. Dodatkowo "Jasne" występuje również wersji niefiltrowanej. Na tą chwilę rozlewają swoje produkty wyłącznie do beczek 30l i 50l.
                        Piwna turystyka według abernackiego

                        Comment

                        • abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

                          #87
                          No pięknie. Mieszkańcy Rastatt (Badenia-Wirtembergia) doczekali się już czwartego browaru w swojej miejscowości. Browar "Hausbrauerei Engel"działa od około miesiąca i warzy jak dotąd tylko jeden gatunek piwa "hell".
                          Piwna turystyka według abernackiego

                          Comment

                          • Piwowar
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 2556

                            #88
                            Schwabach, miasto które w swoim herbie ma insygnia piwowarskie, traci ostatni browar. Właścicielki browaru Leitner podpisały umowę z Nordbräu Ingolstadt na przejęcie produkcji. Napoje bezalkoholowe już są produkowane w Ingolstadt, natomiast produkcja piwa ma stopniowo zostawać przenoszona i wygasnąć do końca 2011 roku.
                            Archiwum piwne

                            Poznaj
                            http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                            Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                            Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

                            Comment

                            • abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10861

                              #89
                              Garść dobrych wiadomości z Nadrenii Północnej-Westfalii:
                              W miejscowości Bentfeld został otwarty browar "Hofbrauerei Marienhof Marks".
                              Miasto Dortmund wzbogacił się o nowy browar przemysłowy Bergmann Brauerei. Oferują cztery gatunki piwa.
                              Również inne duże miasto tego landu, Dusseldorf może pochwalić się nowym browarem restauracyjnym Kürzer Brauerei. Podobno oferują jedynie Alta.
                              W innych miasteczkach również dobrze się darzy. W Miasteczkach Altenhof (Carolinenbräu), Hengsen (Helenbrauerei) oraz Meigermühle (Hau's Brauerei) można napić się od tego roku miejscowego piwa.
                              Piwna turystyka według abernackiego

                              Comment

                              • Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

                                #90
                                Dziwne jak ten temat został zapomniany...
                                W najbliższym czasie postaram się o reaktywację tego wątku.
                                Last edited by Pendragon; 2013-02-02, 22:11.

                                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X