Dobre darzy się w Turyngii. Powstały tam ostatnimi czasy dwa nowe browary.
Pierwszy. Bürgerliches Brauhaus z Nordhausen to typowy browar przemysłowy z maksymalną mocą 10 tys. hekto na rok. W swoim portfolio posiadają Pilsa, Koźlaka, Portera, Wiśniowego Portera oraz Radlera.
Drugi to Rolschter Brauhaus działający w Rudolstadt. Jest to klasyczny browar restauracyjny warzący m.in. Hefeweizen, Kellerbier, Schwarzbier czy Pilsa. Dla lubiących raczyć się piwem w domowym zaciszu, browar rozlewa swoje piwa do butelek półlitrowych.
Pierwszy. Bürgerliches Brauhaus z Nordhausen to typowy browar przemysłowy z maksymalną mocą 10 tys. hekto na rok. W swoim portfolio posiadają Pilsa, Koźlaka, Portera, Wiśniowego Portera oraz Radlera.
Drugi to Rolschter Brauhaus działający w Rudolstadt. Jest to klasyczny browar restauracyjny warzący m.in. Hefeweizen, Kellerbier, Schwarzbier czy Pilsa. Dla lubiących raczyć się piwem w domowym zaciszu, browar rozlewa swoje piwa do butelek półlitrowych.
Comment