W tym wszystkim chodzi o to żeby konsument wiedział skąd pije piwo, to jest NAJWAŻNIEJSZE, a to że Tyskie jest produkowane w Lechu to druga sprawa.
Miejsce produkcji (warzenia)
Collapse
X
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku! -
A ja mam wrażenie, że Żywiec chyba sam sobie strzela gola taką akcją. Skoro pragną udowodnić że należy informować klienta gdzie dany produkt ( w tym przypadku piwo) został wyprodukowany, to chyba w pierwszej kolejności należy od nich domagać się aby wskazywali miejsce produkcji każdej parti Warki, Tatry, Specjala, Kujawiaka, Królewskiego itd. Jeśli zamieszcza informacje na etykiecie/puszce że "Kujawiak" pochodzi z Warki , a "Warka" z Elbląga to byłby chyba nasz sukces, bo przecież o tym dyskutujemy od dawna
Z tego powodu uważam ( moze nieco przekornie ) że taka akcję należy wspierać - skoro sami tego chcą , to dlaczego im w tym nie pomagać ? Samymi dyskusjami na forum niewiele wskóramy , więc wykorzystajmy okazjęLast edited by remfire; 2007-12-29, 16:21.Comment
-
Też tak na początku pomyślałem. Potem naszły mnie mnie jednak wątpliwości. Królewskie warzone w Warce, czy Kujawiak z Elbląga to nie jest znowu jakieś maksymalne przegięcie. Bo gdzie je mają warzyć? w Leżajsku? w Żywcu? Póki co Żywiec i Heineken są z Żywca, Specjal z Elbląga, Leżajsk z Leżajska. Mimo pewnych zastrzeżeń jest to podejście uczciwsze w stosunku do klientów niż Żubr z Tychów czy Tyskie z Poznania. W dodatku dla portera żywieckiego naprawdę jest lepiej, że warzony jest w Cieszynie. Warzenia w Żywcu ani jemu i sobie bym nie życzył
Ale zauważ arzy, że im chodzi tylko o Żywca. To jest hipokryzja w obliczu tego co robią z Królewskim, Kujawiakiem, Tatrą i o ile się nie mylę Warką.Comment
-
To co zasypiemy ich zapytaniami o to skąd pochodzi Królewskie, Kujawiak, Warka i Tatra. I jak możemy rozpoznać co pijemy? Sami się prosiliComment
-
Wiesz ja nie twierdzę, że Porter Żywiecki powinien być z Żywca, zresztą może to i zły przykład, bo akurat na porterze, o ile dobrze kojarzę, napisali gdzie został on uwarzony. Niech to samo zrobią z Warką, Tatrą, Kujawiakiem i Królewskim. Niech napiszą, że Królewskie jest warzone w Warce - otwarcie. Nawet niech zrobią to na zasadzie, że literka W oznacza Warkę, L - Leżajsk, E - Elbląg, C - Cieszyn, Z - Żywiec. Wtedy powiem, że dla GŻ ważne jest skąd pochodzi piwo. Równie ważne jak dla nas. A tak to jest mydlenie ludziom oczu. I wtedy niech nawet zrobią reklamę "Kupując piwo z GŻ wiesz gdzie jest ono warzone, a nie tak jak w przypadku Tyskiego czy Żubra". Proszę niech zaatakują KP i CP, a nawet Van Pura. Tylko najpierw niech wyjmą belkę ze swojego oka.
Ale zauważ arzy, że im chodzi tylko o Żywca. To jest hipokryzja w obliczu tego co robią z Królewskim, Kujawiakiem, Tatrą i o ile się nie mylę Warką."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Wystarczy przecież powrócić do dawniej praktykowanego zamieszczania informacji - na puszce Tatry Mocnej było napisane " Warzone i rozlewane w: Browary Żywiec SA"Comment
-
Bo co mi po napisie "Warzone i rozlewane: Grupa Żywiec SA".Comment
-
Krótko mówiąc, faktyczne miejsce produkcji, a nie nazwa i adres właściciela przedsiębiorstwa."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Też mi się tak zdaje że bezczelność hipokryzja przesiąkła ten browar. KP się kryje, ale co robi GŻ to jest przegięcie szczególnie zamykając browary a szczycąc się jednym piwem z etykietą od dawna (tancząca para).Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
A ja nadal nie jestem pewien czy to nie jest siedziba spółki. Musiałbyś zobaczyć na puszkę Warki albo Leżajska z tego okresu.Comment
-
Ostatnio dowiedziałem się od pracownika browaru z Jabłonowa że browar kupił jakieś hale produkcyjne w Tarczynie i na ul. Dobrowolskiego 21 otworzył oddział produkcyjny, zamontował kocioł warzelny do produkcji tanich piw i przymierza się do montażu następnego, czy ktoś słyszał coś na ten temat.Comment
-
Comment
-
Jestem bardzo ciekawy, czy te same osoby, które ślą tu gromy pod adresem GŻ, będą również pisać maile/listy do Jabłonowa i domagać się by jako konsumenci mieli prawo wiedzieć gdzie uwarzono np. jabłonowskiego Pilsenera."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
Comment