We Wrocławiu w Żabce także jest. Przynajmniej w jednej
Browar Połczyn wznawia produkcję w kwietniu 2007
Collapse
X
-
Witam, dzis kupilem produkt pt. Starovar /w:Browarek-Wroclaw/. Zielona butelka. 5% alk. W smaku nic specjalnego, choc na etykiecie "czech oryginal beer". Na kontrze adres producenta: Starostrasnicka 199/42 100 00, Praga-CZ. No i adres internetowy:
www.brewer.cz Wedlug tej stronki na firma dla ktorej warzy braowar w Jihlavie (wiez zapewne Jezek) oraz Polczyn Zdroj (gdzie wedlug strony produkuje sie mocniejsze piwa).
Zeby bylo smieszniej na etykiecie tego Starovara jest napisane "tradice od roku 1873".
Tymczasem browar w Jihlavie powstal w 1861 roku a w Polczynie 1825... Dziwne. Nie przepadam specjalnie za Jezkiem, ale ten Starovar to chyba cos mie sie wydaje nie jest jednak z Jihlavy. Takie koncernowe w smaku troche, przynajmniej wedlug mnie. Dziwne
Comment
-
-
U siebie w Żabce namierzyłem Rompera ale tylko mocnego.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
A gdzie można dostać Brewery? Wie ktoś może?Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
Wlasnie pije Brewera export - na zielonej butelce zielona etykieta a na kontrze, juz wspominany przeze mnie praski adres i ze piwo czeskie. Alk. 5,6, cena 1.80 zl.
Piwo czeskie nie jest - smak Broka, wodnisto-goryczkowy, nagazowany, bez charakteru i bez tej delikatnej tresciwosci slodowej. Nie jest to zadne czeskie piwo. Slod skoczyl w gore i za takie pieniadze raczej trudno kupic czeskie piwo o smaku polskiego
moim zdaniem sciema i nie wroze oszalamiajacej kariery tej gamie produktow.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bekiesz Wyświetlenie odpowiedziJak kogoś z Warszawy to zainteresuje,to Starovar i Brewer Export do nabycia w Samie Bielańskim na Kasprowicza.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wismat Wyświetlenie odpowiedziA jakie kapselki są na tych butelkach? Może jakieś skany...
Comment
-
-
Artykuł bardzo ciekawy i dużo wyjaśnia. Myślę, że w
świetle tych informacji należy pewne sprawy na browarze
"odkręcić". Dotychczasowe piwa, które ocenialiśmy jako
polskie były jedynie rozlewane w Połczynie. To samo
dotyczy się wzorów w kolekcjonerstwie - należy je usunąć.
Comment
-
-
Ja jestem ciekaw w jakich sklepach niby "już jest w sprzedaży" to ich piwo, bo jak do tej pory nie znalazłem na Śląsku tego Połczyna. Są tylko Brewery i Rompery w puszkach. A czy ktoś gdziekolwiek widział to połczyńskie piwo w sprzedaży??
Comment
-
-
Pendragon pisał że "połczyna" zakupił w "Piotrze i Pawle" w Zielonej Górze.
W Tczewie jest "PiP" może i tam także jest do nabycia?
Comment
-
Comment