Ostatnio kupiłem na próbę piwo pod nazwą BROWAR POŁCZYN FULL (zielona puszka). Niestety moje wrażenia smakowe po spróbowaniu tegoż trunku były wysoce negatywne. A konkretnie nigdy wcześniej nie piłem ohydniejszego piwa. Bardzo ordynarna gorycz po przełknięciu przechodząca wręcz w kwach. W dodatku wyraźnie wyczuwalny jest w nim posmak jakiejś chemii. Coś obrzydliwego. Czekam na opinie innych.
Browar Połczyn wznawia produkcję w kwietniu 2007
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Regent Wyświetlenie odpowiedziOto najnowsze dzieło Brewer Polska Połczyn jak jest opisane na puszce:
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziZe dwa tygodnie temu zlew połknął większość tego czegoś
Comment
-
-
Czy temat jest jeszcze aktualny, tzn. czy ów browar prowadzi produkcję, a jeśli tak to jakie ma obecnie sztandarowe wyroby? Parę dni temu szukałem z ciekawości czegoś połczyńskiego w sklepach w Świdwinie (w końcu to rzut beretem od Połczyna, więc uznałem, że powinno być tam coś lokalnego), ale niestety niczego takiego nie spotkałem. Może ktoś z forumowiczów jest z tamtych rejonów i wie, gdzie można się wyposażyć w tamtejsze piwo? Ostatnio często bywam w tamtych okolicach i chętnie bym posmakował połczyńskich specjałów, mimo niektórych nieprzychylnych opinii.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_G Wyświetlenie odpowiedziCzy temat jest jeszcze aktualny, tzn. czy ów browar prowadzi produkcję.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziW sierpniu 2010 spółka Fuhrmann ogłosiła upadłość.
Comment
-
-
Że tak zacytuję "klasyka" - "Warz dobre piwo lub giń!"
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_G Wyświetlenie odpowiedziParę dni temu szukałem z ciekawości czegoś połczyńskiego w sklepach w Świdwinie (w końcu to rzut beretem od Połczyna, więc uznałem, że powinno być tam coś lokalnego), ale niestety niczego takiego nie spotkałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedziWcale się temu nie dziwię biorąc pod uwagę jakość produkowanych przez nich trunków.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PendragonŻe tak zacytuję "klasyka" - "Warz dobre piwo lub giń!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziA ja powiem tak. Żeby tylko Brewer nie zbankrutował. Moim zdaniem w Igławie robią całkiem dobre lekkie piwo Bohemian. I kosztuje 1,50 zł za butelkę.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziW sierpniu 2010 spółka Fuhrmann ogłosiła upadłość. Od początku tegorocznych wakacji ma zaległości płatnicze wobec pracowników. Szykują się podobno masowe zwolnienia. Piwa na rynku jednak nadal są i pewnie jeszcze będą.
Comment
-
Comment