Obawiam się, że możemy liczyć tylko na "wzór Polski". Czyli deklarację, iż "nie będzie niczego"
Browar Relakspol - temat ogólny
Collapse
X
-
Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
-
-
Jedno jest pewne: browar będzie działał jeszcze do stycznia bo na styczeń zamówiłem tam część piwa specjalnie na kolejną giełdę krakowską (coś tańszego gratis dla wszystkich - o lepsze piwo będę pertraktował z przedstawicielem Starego Krakowa )
Natomiast pojawił się problem ze słodem - z zamówionego słodu przyszło tylko kilkadziesiąt procent czyli 8 ton - nie wystarcza to na zaspokojenie potrzeb browaru. Dodatkowo słód jest kiepskiej jakości i sprawia, że piwo kiepsko się filtruje. Ostatnia warka była filtrowana aż trzy razy (jak dla mnie mogą nie filtrować wogóle ) żeby piwo było klarowne - piwo z niej jest paskudne
Comment
-
-
Cholera,a u nas w porcie przeładowywali ze statku na samochody słód -3000 ton(mnie akurat nie było w pracy i nie wiem skąd,ale wiem dokąd miał śmigać ) Taki jeden samochód mógłby zamiast do Tychów,pojechać do Krakowa( w sumie niedaleko )
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Na przełomie lutego i marca Relakspol rozlał do butelek oba górnofermentacyjne piwa pod nazwami: Czarny Smok Bursztynowe i Czarny Smok Ciemne. Jak dla mnie to to samo piwo co Relakspol Amber Ale i Relakspol Dark Ale, niemniej niech ART zdecyduje czy traktować to jako nowe piwa czy nie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNa przełomie lutego i marca Relakspol rozlał do butelek oba górnofermentacyjne piwa pod nazwami: Czarny Smok Bursztynowe i Czarny Smok Ciemne.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziCzarny Smok Bursztynowe i Czarny Smok Ciemne. Jak dla mnie to to samo piwo co Relakspol Amber Ale i Relakspol Dark Ale, niemniej niech ART zdecyduje czy traktować to jako nowe piwa czy nie.
Nie wiem tylko jak traktować te piwa z Szynku, które są lane pod nazwą Szynk?To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Witam i zapraszam wszystkich degustatorów i fanów piwa z Browaru Relakspol na chwileczkę refleksji i wspomnień. Otórz w Browarze Relakspol uruchomiono Myjnię Samochodowa z całą staranie przemyślaną akcją marketingową (już otwarte) z użyciem fantastycznego kolorowego baneru na balkonie Siudków . Myjnia znajduję sie w miejscu rozlewni piwa butelkowego i beczek typu KEG. Mozna zagłębić się we wspomnienia i historię tego wspaniałego browaru oczekując w kolejce przed myjnią a następnie zamówić mycie z małą bądż dużą pianką . Zniżki dla tych kontrahentów,którzy zostali w taki czy inny sposób ominięci-wyru....,przez Właściciela Browaru.Dla Tomką na pewno będzie ponad 50% zniżki!!
Zatem drodzy forumowiecze skorzystajcie z okazji bo nie wiadomo czy to sie za chwile nie zmieni.!! Ja juz myłem samochód ta samą woda która ................., i w tym miejscu gdzie powstało wspaniałe piwo Krakowiak receptury Tomka ale poprawione przez samego kipera "dziadzia" Siudka.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeii Wyświetlenie odpowiedzi...powstało wspaniałe piwo Krakowiak receptury Tomka ale poprawione przez samego kipera "dziadzia" Siudka.
Pozdrawiam
Myjni nie widziałem, ale z tego co mówisz to brzmi ciekawie... ino ja nie mam samochodu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi... ino ja nie mam samochodu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeii Wyświetlenie odpowiedziWitam i zapraszam wszystkich degustatorów i fanów piwa z Browaru Relakspol na chwileczkę refleksji i wspomnień. Otórz w Browarze Relakspol uruchomiono Myjnię Samochodowa z całą staranie przemyślaną akcją marketingową (już otwarte) z użyciem fantastycznego kolorowego baneru na balkonie Siudków . Myjnia znajduję sie w miejscu rozlewni piwa butelkowego i beczek typu KEG. Mozna zagłębić się we wspomnienia i historię tego wspaniałego browaru oczekując w kolejce przed myjnią a następnie zamówić mycie z małą bądż dużą pianką .
A poniżej jak obecnie wygląda pozostałość po najstarszej części browaru - myjnia samochodowa. Pracownicy jednak pamiętają, że był tu browar.
http://www.browar.biz/galeria.php?id=10478 Widok sprzed zamknięcia.
Silon i blaszaki zniknęły ukazując fasadę budynku, gdzie znajdował się browar i magazyny. Obecnie przedszkole.
Pani Siudek już nie żyje.
Comment
-
Comment