Dawno nie zagłądałem na browar.biz i nie ma co ukrywać, nie jestem ostatnio zbyt dobrze rozeznany w rynku piwa. Dlatego mam pytanie - czy jest jeszcze choć jeden browar w Polsce, który warzy i butelkuje piwo pszeniczne? Wiem, że w większości browarów restauracyjnych można wypic pszeniczniaka a nawet zabrać go sobie w butelce do domu, ale mi chodzi o brawary sprzedające swoje produkty w sklepach.
Czy jeszcze istnieją polskie piwa pszeniczne w butelkach?
Collapse
X
-
Dzięki. Tak myślalem, ale chciałem się upewnić. Czyli pozostają nam piwa importowane albo knajpy... Tak na marginesie, to troszkę dziwne, że polskie browary boją sie podjąć warzenia pszeniczniaków. Patrząc na ilość i jakość piw z importu wydaje mi się, że już nasz rynek dorósł do piw pszenicznych. Faustus robiony dla Juranda chyba też nieźle się sprzedaje. Choć z dugiej strony przykład Reginy nie jest zbyt bydujący (ale nie wiem, czy błędem reginy nie było przypadkiem filtrowanie pszeniczniaczka).pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
-
teraz Jagiełło się zapowiada- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
"Zrobił", to za dużo powiedziane...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyAle problemem nie była technologia.
Comment
-
-
Bez przesady. W Niemczech prawie każdy browar warzy pszenice a zarazem nie kazdy ma dobrze rozbudowany własny transport.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaBez przesady. W Niemczech prawie każdy browar warzy pszenice a zarazem nie kazdy ma dobrze rozbudowany własny transport.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika khamProblemem jest dystrybucja. Piwo stojące 2 tygodnie, na słońcu w hurtowni to norma. Trzeba by zastosować metodę jaką stosuje Czarnków w Wielkopolsce czyli własny transport bezpośrednio do klienta. A to niestety wymaga dodatkowych nakładów.
Comment
-
Comment