Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Czy jeszcze istnieją polskie piwa pszeniczne w butelkach?
Collapse
X
-
-
-
Pozostaje nam oczekiwać na pierwszego niefiltrowanego "przeniczniaka" w butelkach. Pytanie tylko kiedy on się pojawi...Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika metalsrem Wyświetlenie odpowiedzicornelius nie cornelis sory za literowke ;-)
Jest także Ciechan.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
tytle to wiemy odkopałeś jakiś temat sprzed rynkowego debiutu Kornela.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika metalsremNo to juz macie polskiego niefiltrowane niepasteryzowane Cornelis Weizen Bier z Piotrkowa Trybunalskiego. Kupilem je w poznanskim carefourze i jestem pod wrazeniem
Na chwilę obecną polskie butelkowane pszeniczniaki to:
- Frater Pszeniczny (Browar Kielce)
- Ciechan Pszeniczne (Browar Ciechan)
- Cornelius Weizen Bier (Browar Kiper)
- Abbe Weizen (Browar Połczyn-Zdrój)
Wypadałoby też wspomnieć o tym, że w butelkach firmowych można kupić piwa pszeniczne w niemal każdym browarze restauracyjnym w Polsce (o ile jest ono tam produkowane).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziI niech nie zmyli Cię Okocim Pszeniczny
Comment
-
-
Premiera piwa pszenicznego z Połczyna-Zdroju miała miejsce na spotkaniu Koszalińskiej Izby Przemysłowo-Handlowej pod koniec listopada 2008 roku. Piwo jest ponoć dostępne od grudnia 2008 roku na Pomorzu Zachodnim w sklepach sieci Sano.
Zdjęcie: Abbé Weizen
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi[...]Wypadałoby też wspomnieć o tym, że w butelkach firmowych można kupić piwa pszeniczne w niemal każdym browarze restauracyjnym w Polsce (o ile jest ono tam produkowane).Ostatnia zmiana dokonana przez Infam; 2009-01-07, 22:55."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedziPszenica z Bierhalle jest u mnie w niedużym sklepiku osiedlowym.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzioświeć nas
Oczywiście Browarmia Królewska (co do pszenicy - to się zgadza)
Dystr.: Tarczyn dystrybucja Sp. z o.o.
Poza tym rodzynkiem mizerka..."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziPremiera piwa pszenicznego z Połczyna-Zdroju miała miejsce na spotkaniu Koszalińskiej Izby Przemysłowo-Handlowej pod koniec listopada 2008 roku. Piwo jest ponoć dostępne od grudnia 2008 roku na Pomorzu Zachodnim w sklepach sieci Sano.
Zdjęcie: Abbé Weizen
Czyli, że się na razie nie napijemy...
Comment
-
Comment