Już niedługo, ponoć 16-tego mają się pojawić odmiany kanclerza. Ma być wersja złota i amber. W wersji amber słód ma być lekko palony (czy jakoś tak ).
Poczekamy, zobaczymy, spróbujemy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zibiolot
Już niedługo, ponoć 16-tego mają się pojawić odmiany kanclerza. Ma być wersja złota i amber. W wersji amber słód ma być lekko palony (czy jakoś tak ).
Royal Unibrew juz kilka mialo takich wynalazków! Zycze aby tym razem to sie udalo ale mysle ze to znowu bedzie zabarwiona woda z dna Baltyku.
Z lekkim opóźnieniem jest wersja "Złoty". Niestety nie do kupienia, przynajmniej narazie. Występuje w promocji. W smaku przypomina mi Exporta Broka tylko mniej nachmielonego.
Z lekkim opóźnieniem jest wersja "Złoty". Niestety nie do kupienia, przynajmniej narazie. Występuje w promocji. W smaku przypomina mi Exporta Broka tylko mniej nachmielonego.
Nieco przypomina mi to Rybnickiego Złotego, który pojawił się niedawno w sprzedaży. Też ma 5,2 alkoholu, a na dodatek kilka dni temu wypiłem to piwo z butelki z wytłoczkami Broka. A więc jak się wydaje, Rybnicki Złoty i ten Złoty mogą być tym samym piwem...
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
(...) Rybnicki Złoty i ten Złoty mogą być tym samym piwem...
Dyskutuję sam ze sobą, ale co tam... Od przedstawiciela RU dowiedziałem się wczoraj, że to te same piwa. Warzone w Broku, tam rozlewane do butelek. Puszkowane są jednak w Jędrzejowie...
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Wczoraj zakupiłem nowe piwo BROK-a pod nazwą "Jantar"
Po konsumpcji na razie uczucia mam mieszane.
Na kontrze nie podają ekstraktu, ale sądze że nie jest on zbyt duży - alkohol 5,2.
Ma ładną według mnie ciemną barwę ( taką koźlakowatą ) chociaż producent podaje że jest to piwo jasne pełne.
Comment