^ Ja nie podałem, a piwo doszło, więc jak widać nie trzeba. Ale na pewno nie zaszkodzi.
Sklep internetowy Browar Grudziądz
Collapse
X
-
Ładną gafę popełniłem przy przelewie na konto, siódemkę przeczytałem jako czwórkę i z 64zł 7gr zrobiło mi się trochę mniej. Najgorsze że teraz zapłacę 2,50zł, żeby przelać te trzy grosze, a piwo zamiast w poniedziałek dostanę w środę. Zastanawia mnie tylko jedno: jakby się to wszystko skończyło gdybym swego błędu nie dostrzegł.
Comment
-
-
Piwo dotarło do mnie dopiero wczoraj rano, lecz musze przyznać nie ma w tym winy browaru. We wtorek kiedy przyjechał kurier zastał dom pusty, pozostawił po sobie jedynie awizo, w środę mu(kurierowi) nie pasowało (urok małych miast ), w czwartek święto i stąd te spore opóźnienie. Szczęśliwie już mogę raczyć się Grudziądzkim Niepasteryzowanym i nie tylko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziChyba jednak nie wysyłają do USA
Piszę jednak, bo nikt z browaru nie odpowiedział na mojego maila z pytaniem i nie wiem na 100%
Szkoda.
Jurto sie dowiem i odpowiem na pytanie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie do osób które juz kupowały on-line piwa z Grudziądza.
Doczytałem sie że trzeba zamawiac piwa po 20 sztuk - nie zauwazyłem jednak nigdzie czy muszą to być piwa tej samej pojemności i w takich samych butelkach. Pytanie nasuneło mi sie bo butelki 0,5 l sa różnych typów , a dodatkowo sa jeszcze 0,33l .
Czy zamawiał juz ktoś mieszankę różnych butelek w jednym kartoniku ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedziMoje butelki też dzwoniły - kartonik był bez przegródek.
Comment
-
-
Witamy przedstawicielke Browaru Grudziądz
Dziekuję za wyjaśnienia dotyczące moich wcześniejszych watpliwości. Pokrywaja się one ze zdobytymi juz doświadczeniami - zamówiłem piwo, dotarło w całości i właśnie wczoraj wypiłem ostatnia buteleczke z tego kartonika
Korzystając z okazji pozwole sobie jednak dodac małą uwagę dotyczacą owego opakowania zbiorczego. Co prawda wszystkie butelki doatrły całe, ale sam kartonik był w stanie dość nieciekawym - popekany,ponadrywany , można była na upartego wyjąc z niego butelkę bez dodatkowego rozrywania. Zapewne te uszkodzenia powstały w transporcie , ale chyba trzeba zwrócić na to większa uwage aby nie było dodatkowych kłopotów.
A co do dzwonienia butelek... nie komentuje bo browar chyba wie co robi
Może warto tez pomyśleć o negocjacjach z firma kurierską dotyczącą większych zamówieniach, tak aby zamawianie dwóch , czy trzech kartoników było bardziej opłacalne niż jednego ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi... Co prawda wszystkie butelki doatrły całe, ale sam kartonik był w stanie dość nieciekawym - popekany,ponadrywany , można była na upartego wyjąc z niego butelkę bez dodatkowego rozrywania. ...
Może warto tez pomyśleć o negocjacjach z firma kurierską dotyczącą większych zamówieniach, tak aby zamawianie dwóch , czy trzech kartoników było bardziej opłacalne niż jednego ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aniczka Wyświetlenie odpowiedzikartoniki sa bez przegródek ( tak zostały zaprojektowane ) ale dopasowane tak aby były dostarczone w całości do klienta
ongiś zamawiałem co nieco kartonów i dwa razy dotarły do mnie z potłuczonymi piwami (raz 1, drugi raz 3 sztuki). Jeśli zamawia się np. na konkretną imprezę, to jest problem, bo albo odbierzesz paczkę wraz ze stłuczkami, albo obejdziesz się smakiem.
Kurierzy narzekali, że takie przesyłki sa wysyłane w niezabezpieczonych kartonach.
No i kartony, jesli bierze się ich więcej, np. 3 sztuki, nadawane są jednym listem przewozowym. Przez co, jesli w jednym słuką się piwa i nie chce się takiej przesyłki odebrać, to nie można odebrać ocalałych kartonów z piwem, a zwrócić ten uszkodzony. - Albo bierzesz wszystko wraz ze stłuczkami, albo zwracasz wszystko wraz z dobrymi kartonami.
Zaprzestałem zakupów internetowych.
Podobnie jest z Czarnkowem, ale jego buteleczki są mniej podatne na stłuczenie. - Tu z kolei firma kurierska "Siódemka" doprowadziła mnie do szewskiej pasji i też nie zamawiam.
Decyzje były o tyle łatwiejsze, że przyszły wraz z końcem mojego sezonu warzelniczego, kiedy własne piwa zaczęły po kolei dojrzewać. No ale i te sie kiedys skończą, więc miło byłoby, gdyby "browary wysyłkowe" zwróciły do tego czasu baczniejszą uwagę na powyższe problemy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedziNo nie do końca. Na moim przykładzie:
ongiś zamawiałem co nieco kartonów i dwa razy dotarły do mnie z potłuczonymi piwami .
Ale piwa były zamawiane ze sklepu Browary Grudziądz ? Czy innych sklepów internetowych ?
Odpowiadam na pytanie dotyczące wysyłki za granice Polski .
Nieststy Browar nie wysyła towaru za granicę
Pozdrwaiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aniczka Wyświetlenie odpowiedziAle piwa były zamawiane ze sklepu Browary Grudziądz ? Czy innych sklepów internetowych ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aniczka Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Nieststy Browar nie wysyła towaru za granicę
Pozdrwaiam
Regulamin sklepu, w punkcie 3 mówi inaczej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hoobson Wyświetlenie odpowiedziDlaczego?
Regulamin sklepu, w punkcie 3 mówi inaczej.
Witam
Niestety , Browar nie ma podpisanej umowy z przewoźnikiem , który mógłby dostarczać towar za granicę Polski.
W związku z tym koszty sa zbyt duże .
Pozdrawiam
Comment
-
Comment