czyli zwykła NRW.
Nowy Frater
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szyszka Wyświetlenie odpowiedzia spodziewałeś się jakiejś niezwykłej?
Comment
-
-
witam ponownie, właśnie sobie popijam tego Fraterka zdjęcie niestety wrzucę innym razem, bo okazało się, że zostawiłam w akademiku kabel od aparatu, a czytnika kart nie mam
wracając więc do odczuć organoleptycznych - podtrzymuję dobre zdanie o tym piwie ma piękną, ciemnobursztynową barwę z dość wyraźną opalizacją (pewnie ta zawiesina drożdży), pianka ma kremową barwę. po nalaniu pieni się mocno, następnie szybko opada do poziomu kilku milimetrów, który z kolei potem utrzymuje się dosyć długo w smaku słodkie, z lekko wyczuwalną chmielową goryczką i nieco jakby miodowym posmakiem, przyjemny słodkawy zapach, lekko nasycone CO2. piwo raczej "ciężkie", nie do gaszenia pragnienia w upalny dzień, ale raczej do delektowania się w romantyczny wieczór
Comment
-
-
Cześć, miło powitać znowu nową kobietę na forum, zwłaszcza znającą się na piwie
Co do tego Fratera: może do refermentacji oprócz drożdży dodają jeszcze jakiegoś dosładzacza, żeby drożdże miały co fermentować i stąd ten słodki smak? Czy na etykiecie coś jest na ten temat? Czy jest data rozlewu?
Swoją drogą określenie "podwójna fermentacja" wg mnie jest jakaś taka dziwna - no, ale w sumie pewnie dla laika bardziej zrozumiała od refermentacji
Comment
-
-
Ale dodają cukier do REfermentacji? Jeśli tak, to widocznie drożdże wybredne i olały tak niewyrafinowany dosładzacz Zreszą, skoro piwo jest klarowne i drożdży nie widać, to coś skopali, chyba, że niewidzialne drożdże to jakiś nowy wynalazek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAle dodają cukier do REfermentacji?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziZreszą, skoro piwo jest klarowne i drożdży nie widać, to coś skopali, chyba, że niewidzialne drożdże to jakiś nowy wynalazek
Comment
-
-
No teraz wszystko jasne Co do refermantacji, to nie było jasne, bo napisałaś, że dodają cukru, wiem, że miało to nawiązywać do poprzedniej wypowiedzi, ale mogło tez oznaczać, że wiesz, że dodają cukru, ale nie wiesz kiedy, więc wolałam uściślić
No to jak opalizuje, to coś tam jest. Już nie mogę się doczekać, kiedy sama będę mogła "zbadać" to piwo
Comment
-
-
Przeglądałem przed chwilą nową ofertę leclerca ważna od 5 czerwca i na stronie 12 sensacja 2 nowe Fratery, jeden już opisywany podwójny a drugi to.....................FRATER PSZENICZNY!!!!!! ma złotą etykietę i kosztuje 3.49 za 0.5 l.
Jak dla mnie jest to duża sensacja i bardzo przyjemna niespodzianka.
A najdziwniejsze, że browar na swojej stronie nic o tym nie pisze.
Comment
-
-
Jeżeli warzony jest w Kielcach to sensacja rewelacja!!!
Da się stwierdzić jaka odmiana?
A wczoraj z e-prezesem zastanawialiśmy się który duży browar wejdzie w pszenicę. O Belgii nie pomyśleliśmy.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziJeżeli warzony jest w Kielcach to sensacja rewelacja!!!
Da się stwierdzić jaka odmiana?
A wczoraj z e-prezesem zastanawialiśmy się który duży browar wejdzie w pszenicę. O Belgii nie pomyśleliśmy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziPrzeglądałem przed chwilą nową ofertę leclerca ważna od 5 czerwca i na stronie 12 sensacja 2 nowe Fratery, jeden już opisywany podwójny a drugi to.....................FRATER PSZENICZNY!!!!!! ma złotą etykietę i kosztuje 3.49 za 0.5 l.
Jak dla mnie jest to duża sensacja i bardzo przyjemna niespodzianka.
A najdziwniejsze, że browar na swojej stronie nic o tym nie pisze.
No ale to najlepsza z możliwych wiadomość.
Comment
-
Comment