Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowy Frater
Collapse
X
-
tzn. tak sądziłem, ale wymiękłem przy poście Czesa że jedyny związek z witem ma skrót. od wit. c :- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzitzn. tak sądziłem, ale wymiękłem przy poście Czesa że jedyny związek z witem ma skrót. od wit. c :
Skoro użyto niesłodowanej pszenicy, to ze względu na Reinheitsgebot piwa nie da się zaliczyć do stylu Weissbierów (Hefe-Weizenów).
I pozostaje właśnie Witbier...w tym przypadku prawdopodobnie aromatyzowany winylogwajakolem.
Witbiery są z reguły aromatyzowane, tyle że zwykle dodatkami naturalnymi (kolendra, cytrusy, rumianek, itp.).O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
jest w planie
(to do JAcksona)
Czes, sobie żartowałem nieco- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Byłem we wrocławskim Leclercu i nici.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziByłem we wrocławskim Leclercu i nici.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziWiem, że Redss był pierwszy (choć tak naprawdę jeszcze wcześniej był Cooler Broka)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzimylisz się. to piwo tyle kosztuje po uwzględnieniu marż restauratorów i sklepikarzy (i logistyki poza Krakowem).To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziJak nic jadę jutro do Leclerca.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Wracając do pozycjonowania, wróciłem właśnie z Czech, gdzie w Tesco nabyłem pszenicznego Primatora za jakieś 10 koron plus butelka... Zobaczymy, jak to piwo będzie sobie radzić, ale moim zdaniem Regina przegrała głównie opakowaniem a nie ceną. Pszeniczne powinno być w wysokiej butelce z ładną etykietą, żeby rzucało się w oczy jako to "inne".
Comment
-
-
Comment