Nowy Frater

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    #91
    Dla chcącego nic trudnego
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

      #92
      Musze przyznać, że Frater pszeniczny jest całkiem smaczny. Dobrze gasi pragnienie. Nie zamieszczam jeszcze oceny, bo za bardzo chciało mi się pić.
      Etykieta całkiem dobra. Zastanawia mnie tylko czy to piwo jest na pewno warzone w Polsce.
      MM961
      4:-)

      Comment

      • emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

        #93
        Browar Belgia wyprodukował w końcu coś, co jestem skłonny w miarę cyklicznie kupować, czyli Frater pszeniczny.

        Comment

        • zombiak
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.06
          • 1

          #94
          Zapraszam do Tyńca, gdzie Fretera do stoiska donoszą mnisi Byłem tam w niedzielę, gdzie w klasztorze można nabyć obywda piwa za 4,5 ew ze szklaneczką

          Comment

          • szyszka
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2007.05
            • 53

            #95
            w Tyńcu powiadasz? dobrze wiedzieć, no to jest pomysł na weekendową wycieczkę

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

              #96
              Nie zapomnij oznajmić kiedy

              Comment

              • dori
                Porucznik Browarny Tester
                • 2004.10
                • 320

                #97
                A teraz już na temat. Według informacji z Browaru Belgia Frater pszeniczny w zamierzeniach miał być oczywiście piwem w stylu belgijskiego Witbier'a.
                Niestety nigdzie go nie potrafię znaleźć, więc nie mogę ocenić co wyszło z tych zamierzeń

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23926

                  #98
                  wątek o słodzie pszenicznym został wydzielony: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=71292

                  proszę trzymać sie tematu a w przypadku potrzeby korzystać z odpowiednich narzędzi do powiadamiania moderatora do powzięcia takiej czy innej akcji.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23926

                    #99
                    zamieściłem wywiad z br. Belgia na temat nowych Fraterów: http://www.browar.biz/artykuly.php?id=125
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • huanghua
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.10
                      • 1910

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                      zamieściłem wywiad z br. Belgia na temat nowych Fraterów: http://www.browar.biz/artykuly.php?id=125
                      Brakuje mi jeszcze tajemnego wątku butelki Koźlaka, chyba że to się wpisuje marketingowy ton: "Browar Belgia należy do najbardziej innowacyjnych grup piwowarskich(...)"
                      Baaardzo inowacyjny
                      W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                      Comment

                      • ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23926

                        niestety pytania do wywiadu były przygotowane i wysłane przed pojawieniem się na rynku tej, ekhm, ciekawostki...
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                        Comment

                        • qberts
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2007.03
                          • 136

                          Bardzo ciekawy wywiad, wreszcie rozwiązana została zagadka klasyfikacji gatunkowej Fratera Pszenicznego.
                          ZASADY DEGUSTACJI
                          zapraszam do dyskusji

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

                            No jasne.. chcieli jak w recepturze, a wyszło jak widać
                            Last edited by e-prezes; 2007-07-12, 20:47.

                            Comment

                            • qberts
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2007.03
                              • 136

                              Ale tłumaczenie było bardzo przekonujące.
                              ZASADY DEGUSTACJI
                              zapraszam do dyskusji

                              Comment

                              • kopyr
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2004.06
                                • 9475

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
                                Brakuje mi jeszcze tajemnego wątku butelki Koźlaka, chyba że to się wpisuje marketingowy ton: "Browar Belgia należy do najbardziej innowacyjnych grup piwowarskich(...)"
                                Baaardzo inowacyjny
                                Kurtka ludzie, wiecie jaka byłaby odpowiedź? "Jesteśmy podwykonawcą, odsyłamy do Barlan Beverages". Zrozumcie wreszcie, że to nie jest produkt z portfoilo Browaru Belgia.

                                Co do wywiadu, to trochę jest to "pier..lenie o Szopenie". Jeden nawija nowomową marketingową, drugi wszędzie się zasłania tajemnicą.
                                Dobrze chociaż, że wyjaśniła się zagadka "Fratra Pszenicznego". Sam nie wiem co nimi kierowało, ale jaki pomysł, taki i jego efekt. IMO niezadawalający, ani to witbier, ani to weizen, taki polski wyrób weizenopodobny. Bez sensu.
                                blog.kopyra.com

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X