Nowy Frater

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    Kurtka ludzie, wiecie jaka byłaby odpowiedź? "Jesteśmy podwykonawcą, odsyłamy do Barlan Beverages". Zrozumcie wreszcie, że to nie jest produkt z portfoilo Browaru Belgia.

    Co do wywiadu, to trochę jest to "pier..lenie o Szopenie". Jeden nawija nowomową marketingową, drugi wszędzie się zasłania tajemnicą.
    Dobrze chociaż, że wyjaśniła się zagadka "Fratra Pszenicznego". Sam nie wiem co nimi kierowało, ale jaki pomysł, taki i jego efekt. IMO niezadawalający, ani to witbier, ani to weizen, taki polski wyrób weizenopodobny. Bez sensu.
    dokłanie! tym bardziej, że "szlaki" mieli już przetarte przez sprowadzane weizeny dla naszych podmiotów. Znali (na pewno bardziej niż orientacyjnie) o co walczą. Sądzę, że taki a nie inny wynik należy przypisać brakowi zdecydowania.
    Last edited by e-prezes; 2007-07-12, 21:24.

    Comment

    • J_Frater
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.07
      • 19

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      dokłanie! tym bardziej, że "szlaki" mieli już przetarte przez sprowadzane weizeny dla naszych podmiotów. Znali (na pewno bardziej niż orientacyjnie) o co walczą. Sądzę, że taki a nie inny wynik należy przypisać brakowi zdecydowania.
      Jako osoba "nowa" w BB i jednocześnie zwolennik kreowania i obrony marek własnych a nie kopiowania, w pełni rozumiem komentarze zawarte w dyskusji o Koźlaku. Za Koźlaka odpowiedzialna jest osoba zajmująca się pracami zleconymi, spoza działu marketingu (marketing zajmuje sie wyłącznie markami własnymi BB). Osoba ta jedynie realizuje i koorynuje produkcję i logistykę związaną z tym produktem, za wygląd produktów w pełni odpowiada zleceniodawca. Nie ukrywam, że jest to dla BB duża nauczka na pszyszłość, aby monitorować dokładnie wszystko to, co dzieje się na rynku (również jeśli chodzi o prace zlecane z zewnątrz). Mogę powiedzieć tylko, że jest mi strasznie głupio, że taka sytuacja miała miejsce w firmie w której pracuję i z którą się identyfikuję (choć pracuję tu dopiero od czerwca). Dlatego mogę powiedzieć tylko jedno - "Przepraszam".
      Chcę także podkreślić, że jestem przeciwnikiem naśladownictwa zwłaszcza w takiej formie, dlatego wszelkie elementy słowno-graficzne m.in. nowych Fraterów są chronione prawnie by w przypadku tego typu działań konkurencji móc bronić dobrego imienia marki Frater.
      Pozdrawiam
      Jacek

      Comment

      • docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
        zamieściłem wywiad z br. Belgia na temat nowych Fraterów: http://www.browar.biz/artykuly.php?id=125
        Brakuje mi w tym wywiadzie kluczowego pytania dotyczącego Fratra Podwójnego: Jaki jest sens pasteryzacji piwa refermentowanego w butelce?
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

        Comment

        • Sokół83
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1598

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          Co do wywiadu, to trochę jest to "pier..lenie o Szopenie". Jeden nawija nowomową marketingową, drugi wszędzie się zasłania tajemnicą.
          i obaj nadużywają słów: unikalny, wyjątkowy, niepowtarzalny itp
          Z INNEJ BECZKI

          www.fotopolska.eu

          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            A mnie zabrakło pytania o te drożdże, które niby sa w butelce, a których niewidać. Może niech zrobią promocję, czteropak plus mikroskop
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            • qberts
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.03
              • 136

              Widać Jacer, że nie czytałeś uważnie, przecież mowa była o unikalnych szczepach drożdży, pewnie właśnie na tym polega ich unikalność.

              Co do Pszenicznego to muszę powiedzieć, że mimo iż za założenia jestem sceptycznie nastawiony do wszelkiego rodzaju udziwnień (cytując Kopyra "ani to witbier, ani to weizen") to w tym przypadku mamy do czynienia z naprawdę całkiem przyjemnym choć naciąganym pszeniczniakiem.
              ZASADY DEGUSTACJI
              zapraszam do dyskusji

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19269

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                A mnie zabrakło pytania o te drożdże, które niby sa w butelce, a których niewidać. Może niech zrobią promocję, czteropak plus mikroskop
                A widzisz te drożdże w Żywym Ambera?

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
                i obaj nadużywają słów: unikalny, wyjątkowy, niepowtarzalny itp
                Widzisz, one właśnie takie są Nikt inny by na to nie wpadł.

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23960

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                  Brakuje mi w tym wywiadzie kluczowego pytania dotyczącego Fratra Podwójnego: Jaki jest sens pasteryzacji piwa refermentowanego w butelce?
                  jeśli piwo jest refermentowane innymi drożdżami niż użytymi podczas fermentacji głównej, no to logicznym zdaje się być chęć wyeliminowania skutków działania tych drugich już po rozlewie i stąd zapewne taki a nie inny krok.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X