Nowy Frater

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

    #106
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    Kurtka ludzie, wiecie jaka byłaby odpowiedź? "Jesteśmy podwykonawcą, odsyłamy do Barlan Beverages". Zrozumcie wreszcie, że to nie jest produkt z portfoilo Browaru Belgia.

    Co do wywiadu, to trochę jest to "pier..lenie o Szopenie". Jeden nawija nowomową marketingową, drugi wszędzie się zasłania tajemnicą.
    Dobrze chociaż, że wyjaśniła się zagadka "Fratra Pszenicznego". Sam nie wiem co nimi kierowało, ale jaki pomysł, taki i jego efekt. IMO niezadawalający, ani to witbier, ani to weizen, taki polski wyrób weizenopodobny. Bez sensu.
    dokłanie! tym bardziej, że "szlaki" mieli już przetarte przez sprowadzane weizeny dla naszych podmiotów. Znali (na pewno bardziej niż orientacyjnie) o co walczą. Sądzę, że taki a nie inny wynik należy przypisać brakowi zdecydowania.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-07-12, 21:24.

    Comment

    • J_Frater
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.07
      • 19

      #107
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      dokłanie! tym bardziej, że "szlaki" mieli już przetarte przez sprowadzane weizeny dla naszych podmiotów. Znali (na pewno bardziej niż orientacyjnie) o co walczą. Sądzę, że taki a nie inny wynik należy przypisać brakowi zdecydowania.
      Jako osoba "nowa" w BB i jednocześnie zwolennik kreowania i obrony marek własnych a nie kopiowania, w pełni rozumiem komentarze zawarte w dyskusji o Koźlaku. Za Koźlaka odpowiedzialna jest osoba zajmująca się pracami zleconymi, spoza działu marketingu (marketing zajmuje sie wyłącznie markami własnymi BB). Osoba ta jedynie realizuje i koorynuje produkcję i logistykę związaną z tym produktem, za wygląd produktów w pełni odpowiada zleceniodawca. Nie ukrywam, że jest to dla BB duża nauczka na pszyszłość, aby monitorować dokładnie wszystko to, co dzieje się na rynku (również jeśli chodzi o prace zlecane z zewnątrz). Mogę powiedzieć tylko, że jest mi strasznie głupio, że taka sytuacja miała miejsce w firmie w której pracuję i z którą się identyfikuję (choć pracuję tu dopiero od czerwca). Dlatego mogę powiedzieć tylko jedno - "Przepraszam".
      Chcę także podkreślić, że jestem przeciwnikiem naśladownictwa zwłaszcza w takiej formie, dlatego wszelkie elementy słowno-graficzne m.in. nowych Fraterów są chronione prawnie by w przypadku tego typu działań konkurencji móc bronić dobrego imienia marki Frater.
      Pozdrawiam
      Jacek

      Comment

      • docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

        #108
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
        zamieściłem wywiad z br. Belgia na temat nowych Fraterów: http://www.browar.biz/artykuly.php?id=125
        Brakuje mi w tym wywiadzie kluczowego pytania dotyczącego Fratra Podwójnego: Jaki jest sens pasteryzacji piwa refermentowanego w butelce?
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

        Comment

        • Sokół83
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1598

          #109
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
          Co do wywiadu, to trochę jest to "pier..lenie o Szopenie". Jeden nawija nowomową marketingową, drugi wszędzie się zasłania tajemnicą.
          i obaj nadużywają słów: unikalny, wyjątkowy, niepowtarzalny itp
          Z INNEJ BECZKI

          www.fotopolska.eu

          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            #110
            A mnie zabrakło pytania o te drożdże, które niby sa w butelce, a których niewidać. Może niech zrobią promocję, czteropak plus mikroskop
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            • qberts
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.03
              • 136

              #111
              Widać Jacer, że nie czytałeś uważnie, przecież mowa była o unikalnych szczepach drożdży, pewnie właśnie na tym polega ich unikalność.

              Co do Pszenicznego to muszę powiedzieć, że mimo iż za założenia jestem sceptycznie nastawiony do wszelkiego rodzaju udziwnień (cytując Kopyra "ani to witbier, ani to weizen") to w tym przypadku mamy do czynienia z naprawdę całkiem przyjemnym choć naciąganym pszeniczniakiem.
              ZASADY DEGUSTACJI
              zapraszam do dyskusji

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19291

                #112
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                A mnie zabrakło pytania o te drożdże, które niby sa w butelce, a których niewidać. Może niech zrobią promocję, czteropak plus mikroskop
                A widzisz te drożdże w Żywym Ambera?

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
                i obaj nadużywają słów: unikalny, wyjątkowy, niepowtarzalny itp
                Widzisz, one właśnie takie są Nikt inny by na to nie wpadł.

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 24004

                  #113
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                  Brakuje mi w tym wywiadzie kluczowego pytania dotyczącego Fratra Podwójnego: Jaki jest sens pasteryzacji piwa refermentowanego w butelce?
                  jeśli piwo jest refermentowane innymi drożdżami niż użytymi podczas fermentacji głównej, no to logicznym zdaje się być chęć wyeliminowania skutków działania tych drugich już po rozlewie i stąd zapewne taki a nie inny krok.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • ART
                    Nowy Świat 27, Kufle i Kapsle Nowy Świat
                    ART
                    Widzę że KiKów napączkowało w Warszawie. Taki tam kawiarniany klimat z widokiem na często patrolowaną ulicę. Ciekawy czarnolustrzany sufit.

                    Kranów piwnych 11. Piwa w dobrej formie.

                    Ale co przykuło uwagę w szczególności - któż to na ten super pomysł wpadłbył?!...
                    2024-04-24, 19:05
                  • ART
                    Nowy Browar Gdański, APA Gdańska
                    ART
                    Zdaje się całkiem niedawno zaczęli puszkować swoje piwa. Dwa lata temu tylko butelki z zawieszką można było kupić na wynos. A ten egzemplarz zakupiony wysyłkowo przez OMB.

                    ekstr 11.5 / 4,7 alk.

                    Bardzo dobrze pijalne jaśniuteńkie i lekkie w odbiorze piwo. Chmielenie...
                    2025-01-05, 00:03
                  • Ahumba
                    2025.05.16-18 - Katowice, Lotny Festiwal Piwa (NOWY TERMIN)
                    Ahumba
                    Zapowiedź festiwalu na stronie. Na razie poza datą i miejscem jeszcze brak konkretów
                    Start
                    2025-05-23
                    Koniec
                    2025-05-25
                    Adres
                    Katowice, plac przy spodku
                    2024-11-29, 11:57
                  • pebejot
                    USA, Nowy Jork, 78N 11th st, Brooklyn Brewery
                    pebejot
                    Na Brooklynie, niedaleko Greenpointu znajduje się browar restauracyjny Brooklyn Brewery.
                    Browar działa od 1987 roku i zlokalizowany jest w typowo amerykańskiej, ponurej przedmiejskiej dzielnicy z samobójczą urodą architektury.
                    Do browaru najłatwiej dostać się metrem do stacji Nassau....
                    2022-03-08, 14:02
                  • pebejot
                    Węgry, Győr, Széchenyi tér 7, Apátúr Sörház
                    pebejot
                    Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
                    Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
                    Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.

                    W jednoprzestrzennym lokalu...
                    2023-08-11, 13:58
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...