Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes
Wyświetlenie odpowiedzi
niemieckie piwa, kórych w Polsce brak
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2007-05-31, 11:16.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedzi(...)
piszcie czy w polsce mozna dostac La Trappe bockbier
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziI pamietaj, ze huanghua to tez kobieta... jak sam nick mówiW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
czarna prawda
tez mi sie wydawalo, ze w Polsce nie...i najgorsze jest to, ze zaden sklep internetowy rowniez nie prowadzi sprzedarzy tego piwa (ale dlaczego?)
liczylem, ze moze cos pzreoczylem, ale chyba nie bylo nadziei, ze ktos mi nagle wskaze sklep z trappowskim kozlaczkiem
w takim razie po sesji pojde do pracy, oszczedze kase i zrobie najazd na Niderlandy !Pijast Piwodziej :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedzinie ma tu nic smiesznego ani pzeklamanego, ale jak sie cale zycie pije carmi, to nie zna sie piw...
(...)
Ps. Małe sprostowanie o 400 piwach pisałem, gdy miałem na myśli piwa pochodzące tylko z Niemiec a nie całego świata.
Comment
-
-
Moim zdaniem trochę źle się do problemu zabrałeś. Załóżmy, że dostajesz listę 500 - 700 piw których u nas nie kupi. I co z nią ma zrobić Twój kolega, który jest zielony w piwie? Wchodzi do sklepu, 200 piw na półkach, dostaje oczopląsu, spędza tam cały dzień na identyfikowaniu piw i odszukiwaniu ich na liście. A i tak z połowy nie będzie miał na liście, a w Polsce też ich nie będzie (kiedy byłem we Feankfurcie n. Menem w każdym sklepie były piwa z Pfundstatera, po parę odmian. Pospolite piwo. Na forum opisany był tylko Bock!)
Ja bym to zrobił tak:
1 - darować sobie wszystkie Pilsy, w Niemczech jest dostęp do tylu ciekawych styli, że szkoda czasu.
2 - zadać pytanie na forum jakie piwo niemieckie, w danym stylu, jest dostępne u nas (jak spytasz jakiego dopplebocka można u nas kupić to z pewnością w ciągu dnia doczekasz się odpowiedzi) i z tych dostępnych piw zrób listę dla kolegi. Będzie wiedział czego nie kupować. Bez Pilsów i pogrupowane na style będzie to przejrzyste i nie takie monstrualne.
3 - przeglądnij sobie jak najdokładniej recenzje piw niemieckich na forum, może po lekturze tak Cię zainteresują jakieś piwa, że powstanie lista co ma kupić?
Ja bym polował na Rauchbiery: Weizeny, Marzen, Bock; na Portery, Bocki, Doplebocki, wszelkie niefiltrowane Zwickle.
4 – Naucz kolegę czytać etykiety. Wystarczy że będzie znał kluczowe słowa, które są ważniejsze często od marki (Dunkel, Schwarzbier, Rauchbier….). Marka może nic nie mówić, styl zawsze (jeśli nie kłamią).
Jak by miał dostęp do netu to może Ci przesłać listę co jest do kupienia.
Ile ma Ci tego kupić?
Powodzenia i opisz efekty.
Skoro Kopernik była kobietą to ja też, widać w nickuTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
wyjasnienia
DO ABERNACKA
przebacz abernacka - ktoś z forum poinformował mnie, iż jestes kobietą, wczesniej pisałem jak do faceta
a jeśli chodzi o 400 piw, to ja zaznaczyłem, że chodzi mi o wszystkie dostępne (o niemieckich sugerowałem, iż może być ich w najwiekszych porywach między 100 a 200, chociaż raczej bym się trzymał liczby bliższej setce) więc nie mozna było tego zrozumieć odnosnie garmańców, nieważne to już zostawmy
z kolei to karmi miało być właśnie kontrastem w stosunku do Twoich smakowych upodobań; ja sprawdzam profile \
DO MARCINKA
też myślałem nad tym systemem (znam wiele piw niemieckich jakie są tu dostepne), ale po prostu myślałem, że tak pójdzie szybcie, a jesli chodzi o kolegę, to aż taki zielony nie jest
także chyba rzeczywiście się zmobilizuję i zrobię to w ten sposób, wybiorę coś i kumpla poinformuję
DO YENDRAS
dziękiPijast Piwodziej :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedzitaka jest specyfika kozloakow...radze poszukac kozlakow amberowskiego, jurandowego,, ale raczej najwiecej bedzie niemieckich np. ritterbock, paulaner salvator (moze byc w okolicach Krakowa),
moze przez sklepy internetowe...
pozdrawiamOstatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-05-31, 15:49.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras Wyświetlenie odpowiedziPoproś kolegę o jakieś weizenbocki i piwa żytnie (np. Paulaner Roggen) - w Polsce raczej takich nie uświadczysz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedziW Szczecinie Paulanera dostaniesz trzy rodzaje.A tak apropo niemieckiego piwa ja uwielbiam DOM KOLSCH,a nigdzie niema tego piwa,a wielka szkoda.To jest piwo jakie mi smakuje.
Comment
-
Comment