Jabłonowo

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MLT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.12
    • 1047

    #61
    Nic się nie zmieniło.Ostatnio próbowałem piw z Jabłonowa (pilsener, strong, mocne, super mocne) w butelkach pet 0,5l i nie wrócę do tych piw na pewno. A do Belfasta oczywiście tak.

    Comment

    • PHBOBEK
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2006.09
      • 2

      #62
      A mi najbardziej smakuje z JABŁONOWA PILSENER I STRONG A TAK NAPRWDE TO WSZYSTKIE PIWA Z JABŁONOWA SĄ OK!!! MOJA BABCIA CHOROWAŁA NAPIŁA SIĘ PIWA Z JABŁONOWA I WYZDROWIAŁA

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PHBOBEK
        A mi najbardziej smakuje z JABŁONOWA PILSENER I STRONG A TAK NAPRWDE TO WSZYSTKIE PIWA Z JABŁONOWA SĄ OK!!! MOJA BABCIA CHOROWAŁA NAPIŁA SIĘ PIWA Z JABŁONOWA I WYZDROWIAŁA
        ciekawe na co chorowała
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • PHBOBEK
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.09
          • 2

          #64
          Na kaca A ;na co mogła by innego

          Comment

          • lukex
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.12
            • 262

            #65
            Ja musze przyznać że 'pilsner' w butli jako piwo gornofermentacyjne jest b.dobre no i bananowe a reszta no niesamowity syf.

            Comment

            • Wujcio_Shaggy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.01
              • 4628

              #66
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex
              Ja musze przyznać że 'pilsner' w butli jako piwo gornofermentacyjne (...)
              Jak to górnofermentacyjne? Pilsner (również Jabłonowski) jest piwem dolnej fermentacji...
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

              Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

              @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

              Comment

              • Dreamer
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.05
                • 1576

                #67
                Od kiedy to jabłonowski pilsner jest górnofermentacyjny (zresztą: którykolwiek pilsner) ????
                [o, widzę, że Wujcio_Shaggy mnie wyprzedził]
                Last edited by Dreamer; 2006-09-25, 11:30.
                Blog: Piwna Brytania

                Comment

                • Pinio74
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.10
                  • 3881

                  #68
                  Lukex pomylił się pewnie przez informacje zamieszczane na opakowaniach Jabłonowa, że piwo jest WYSOKOODFERMENTOWANE
                  BIRRARE HUMANUM EST

                  Comment

                  • lukex
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2005.12
                    • 262

                    #69
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                    Lukex pomylił się pewnie przez informacje zamieszczane na opakowaniach Jabłonowa, że piwo jest WYSOKOODFERMENTOWANE
                    no a w końcu jest wysokodfermentowane czy nie jest?

                    Comment

                    • ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23928

                      #70
                      no już teraz mam nieodparte wrażenie że trolujesz
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                      Comment

                      • Wujcio_Shaggy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.01
                        • 4628

                        #71
                        Jest wysokoodfermentowane, ale dołem.
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                        Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                        @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                        Comment

                        • lukex
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2005.12
                          • 262

                          #72
                          say what?

                          Comment

                          • Wujcio_Shaggy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.01
                            • 4628

                            #73
                            "Wysokoodfermentowane" oznacza, że stopień odfermentowania brzeczki jest wysoki; nie ma nic wspólnego z tym, że fermentacja jest dolna.
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                            Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                            @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                            Comment

                            • lukex
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2005.12
                              • 262

                              #74
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
                              "Wysokoodfermentowane" oznacza, że stopień odfermentowania brzeczki jest wysoki; nie ma nic wspólnego z tym, że fermentacja jest dolna.
                              Przepraszam za gafe ,już jakiś czas nie bawiłem się w domowe piwowarstwo i zaponiałem o tym.

                              Comment

                              • Czes
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2001.06
                                • 752

                                #75
                                By uniknąć takich nieporozumień, lepiej używać określenia "głęboko odfermentowane".
                                O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X