W stolicy jest sporo tego dobra. Lane najpewniejsze w barze Paragraf na przeciwko sądu.
Jabłonowo
Collapse
X
-
WINO czy WIND???
zamiesciłem o tym piwie (w pierwszej wersji) info w Browarze pod Jabłonowem, ale w uwagach ktos twierdzi że to jest nie WINO tylko WIND, nigdy go nie widziałem na oczy więc nie jestem dobrze poinformowany, jak to jest w końcu??- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
jest to piwo o zawartosci alkoholu 10% podobnie jak imperator o smaku wiśniowym.
mogę wysłać skan etykiety.jak zobaczę w sklepie a rzadko bywa dam znać to ewentualnie zainteresowanym wyślę do spróbowania.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
moim głównym utrapieniem jest to, że nie wiem czy to W I N O, czy też W I N D...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Nazywa się WIND na kontrze,której niestety nie mam stoi jak byk,że to piwo, ale potrafi sponiewierać jak wino. W smaku takie sfermentowany napój wiśniowy.Takie ch....-muju - dzikie wężeWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
To ja wyslalem to sprostowanie. Otoz pilem tego "Winda" i sam sie dziwilem, bo rzeczywiscie kupujac spodziewalem sie wlasnie czegos w rodzaju alpagi w butelce od piwa. Jednak jest to zwykle, dosc mocne, piwo z sokiem, bodajze wisniowym. W sumie calkiem niezle, jak dla amatora Jablonowa takiego jak ja. W winem, w prawdziwym tego slowa znaczeniu Wind, poza podobna etykieta, nie ma nic wspolnego.Comment
-
Kto chce spróbować piwa IMPERATOR - piwo jasne mocne wysokofermentowane 15% ekstraktu i 10 % !!!!! alkoholu. Mam jedną butelkę tego piwa na zbyciu. Chętnie ją wymienię na inne piwo niedostępne w Warszawie. Czekam na oferty w tym miejscu lub pod adresem : ahumba@browar.biz W wypadku większej ilości chętnych, roztrzygnięcie komu to piwo prześlę nastąpi w poniedziałek wieczorem. Niech ci co tylko w pracy mogą tu zajrzeć też mają szansę.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Piwo nazywa się WIND, ale ma się kojarzyć, stąd taka, a nie inna strona graficzna.Oglądałem ją długo i wnikliwie. A Imperator ma 18% ekstraktu chyba, że coś się ostatnio zmieniło. Parametry naszych piw zmieniają się na przestrzeni lat, niestety.
Birofile się z tego cieszą.Comment
-
No i chyba z dostaniem Imperatora w tym kraju nie wielkiego problemu - gdzie nie wejdę tam się rozpycha na półkach. Innych produktów Jabłonowa nie widać. Chociaż właściwie bywa jeszcze Belfast, chyba bardziej godzien polecenia.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Kupiłem w Polo Market Kramer Jasne Pełne. Butelka baryłka 0,33. Cena 0,89 zł. Wrażenie nieszczególne. Zapach słodowo-zapleśniały , piwo lekko mętne. Nie polecam. Wersja w butelce 0,5 za 1,39 zł była nieco lepsza - nie było brudów w butelce. Jest to znakomite piwo dla amatorów szybkiego znieczulenia się za niewielkie pieniądze.Comment
-
Kolejny produkt Jabłonowa / a może tylko nowa etykietka ?/ . PILSNER PREMIUM FULL LIGHT. Z etykiety możemy się też dowiedzieć ,że produkt jest " pasteurisiert" i "orginal brauerei abfullung" , zawartość alk. do 5,5% 10,2 ew. butelka 0,5 litra ,cena 1,40 zł. Piwo spożywałem z butelki w 30 stopniowym upale - w takich warunkach wydawało się co najmniej akceptowalne. Na kontretykiecie kilka żartów piwnych:
Dlaczego piwo jest lepsze od mężczyzny!
1.Piwo nigdy nie odwróci się od ciebie etykietką , gdy go potrzebujesz
2.Piwo nie nabije cię w butelkę
3.Lepsze piwo z pianą niż spieniony facet
4.Piwo można mieszać z wódką, a faceta tylko z błotemComment
-
Ja właśnie wczoraj skosztowałem też piwo z Jabłonowa. Jego nazwa , Irisch Castle Stout. Na opakowaniu jest napisane że nowiązuje ono smakiem i klorem do słynnych irlandzkiech stoutów. Aż tak to ja się nie znam czy żeczywiście tak jest z tymi walorami smakowymi.
Jak na mój gust to nie było to nic rewelacyjnego, ale najgorsze też nie. Dochodze do wnisku że było dobre.
A tak przy okazji to znalazłem je w Geant'cie. Puszka kosztowała 2,30 zł.
Zapomniałem dotać że je st to piwo robione specjalnie dla tego SuperHiperTurboMarketu.Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)Comment
Comment