Nic się nie zmieniło.Ostatnio próbowałem piw z Jabłonowa (pilsener, strong, mocne, super mocne) w butelkach pet 0,5l i nie wrócę do tych piw na pewno. A do Belfasta oczywiście tak.
A mi najbardziej smakuje z JABŁONOWA PILSENER I STRONG A TAK NAPRWDE TO WSZYSTKIE PIWA Z JABŁONOWA SĄ OK!!! MOJA BABCIA CHOROWAŁA NAPIŁA SIĘ PIWA Z JABŁONOWA I WYZDROWIAŁA
A mi najbardziej smakuje z JABŁONOWA PILSENER I STRONG A TAK NAPRWDE TO WSZYSTKIE PIWA Z JABŁONOWA SĄ OK!!! MOJA BABCIA CHOROWAŁA NAPIŁA SIĘ PIWA Z JABŁONOWA I WYZDROWIAŁA
ale ten browar z Ratyzbony (Regensburg) już długo nie działa, choć na kontrze jest podany adres (rzeczywiście są budynki magazynowe Thurn und Taxisa),...
Co prawda marka była już opisywana, ale nie jako Dortmunder Actien Brauerei (DAB), gdzie obecnie jest warzone (w ramach grupy Radebergera, należącej do Oetkera)
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Piwo warzone dla niemieckiego Netto (z pieskiem, bo w Niemczech są dwa Netto ). Kupione w Cottbus za 45ct. Opakowanie 0,5l pet, alkohol 4,9%. Powiem tak, szału nie ma, ale w kategorii piwa marketowe trzyma poziom. Barwa złota, piana nikła (ale wszystkie piwa w plastiku mają słabą pianę),...
Comment