rozmowa ze Spiżem

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mfraczek
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.05
    • 98

    rozmowa ze Spiżem

    pozwalam sobie na odrobinę prywaty, ale myślę, że niektórych może zainteresować. na mojej stronie:



    znajdziecie mój wywiad z Bogdanem Spiżem, przeprowadzony w Katowicach w 2004 roku, jeszcze przed otwarciem znanej skądinąd dyskoteki Spiż

    w wywiadzie, m.in. skąd się wziął pan Spiż, różnice między piwem niepasteryzowanym a przemysłowym i inne rozważania.

    dla chętnych: po usunięciu tego co po ukośniku wejdziecie na moją stronę, która nie jest już poświęcona piwu, chociaż przy jej powstawaniu piwo miało spory udział (zwłaszcza baltas)

    pozdrawiam!
    fratschke
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

    #2
    Wszystko fajnie tylko "piwo na modłę belgijską", jak to określiłeś, nie jest z dodatkiem soków tylko prawdziwych owoców (kriek fermentowane jest z dodatkiem wiśni a framboise z dodatkiem malin). Wydaje mi się że niewiele (lub żaden) minibrowar nie podjął się produkcji lambika...
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

    Comment

    Przetwarzanie...
    X