Będąc dziś w Tesco przy Stalowej moją uwagę zwróciły dwa następujące piwa, biało niebieski Lager 4.0% oraz biało zielony Premium Lager 5.0%. Z tego co wyczytałem oba piwa wyprodukowano w Holandii. Nazwy browaru nie podano. Cena ok. 2zł za puszkę. Niestety nie miałem przy sobie więcej kasy aby pozwolić sobie na zakup tych wynalazków. Być może ktoś z was już pił i może powiedzieć na ten temat coś więcej.
Holenderskie piwa Tesco
Collapse
X
-
Widziałem , ale nie miałem czasu przyjrzec się dokładnie - zauważyłem tylko że jedna puszka miała 500 ml ( cena 1,89) a druga 440 ml (mocniejsze - cena 1,99)- piwa robione dla Tesco w UK.
Skoro polskie piwa jeżdzą do UK za naszymi rodakami , to marketingowcy z Tesco chyba pomysleli że mozna też to odwrócić - skor tam sie przyzwyczaili do tego piwa , to niech maja go i tutaj -
-
Bavaria to taka masówka do codziennego spożywania. Kupuje się to skrzynkami po 0,55euro za butelkę 0,33l, w smaku nawet, nawet. Po pracy w polu smakowało wybornie No ale co ja wiedziałem wtedy o piwach, tylko tyle, że są heheMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Jak dla mnie piwo Lager smakuje trochę jak Tyskie, ale bardziej jest gazowane. I co prawda, piwo mogłoby być tańsze. Jak sugeruje reklama sieci sklepów Tesco: w Tesco najtaniej!╔═╗
║═╬╦╦═╦═╦═╗
╠═║║║╬║╩╣╔║
╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
════╚╝══════════
- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
"Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
http://www.kp.pl/Comment
Comment