Powiedz to kopyrowi!
Koźlak Amber a koźlak Belgia - gdzie się podziała etyka?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedziNie wiem czy zauważyłeś, ale jako tępy klient, dałeś się nabrać na podróbę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedziPowiedz to kopyrowi!
listy pisac! odezwy stosowac! masy poruszac! chrzanem rzucac! ze zrozumieniem czytac!
ratunku!!!
brloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brloin Wyświetlenie odpowiedziale sie nie przejmuje. brloin oryginalny jest jeden. nikt tak jak on nie chrzani i nie robi paru innych rzeczy
a opakowanie jakie wyszukane....Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedzimamy realnego kozła do bicia I niech się wtedy tłumaczy, że padł ofiarą podróbkiPoszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziA za parę dni brloim rozpanoszy sie na tym forum powyzywa paru profesorów, potem na na innym i ... chciałbym wtedy zobaczyć to wyszukane opakowanie
czekam z niecierpliwosciabrloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziA za parę dni brloim rozpanoszy sie na tym forum powyzywa paru profesorów, potem na na innym i ... chciałbym wtedy zobaczyć to wyszukane opakowaniePoszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziPotem obraźliwy list do rektora napisze Bartek Janacyk i ciekaw jest jak będziesz bronił doktorat, czy tam co innego (wystarczy jak bedziesz się u JM tłumaczył)?
ale czekam niecierpliwie na efekty Twoich poszukiwan, bo jeszcze pare sekretow mojego zycia internet kryje, a nie wspominasz tu o nich na razie, tylko mowisz o jakis niewaznych szczegolachbrloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
Nie chce mi się brloin
I nie będę się zniżał do pozimu BB. Jestem pewien, że byś się wybronił, ale jestem także przekonany, że niezależnie od efektów Twoja reputacja lekko by ucierpiała (przynajmniej u adresatów).
Ale nie to jest sednem sprawy.
Skoro przycichłeś w temacie -> znaczy zrozumiałeś z resztą rozumiałeś od początkuLast edited by Bombadil13; 2007-06-30, 12:45.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brloin Wyświetlenie odpowiedziJeśli uważasz, że konsumenci są na tyle tępi, żeby się dać oszukać opakowaniem, to się z tym nie zgadzam
Jestem przekonany, że oni widząc teraz bardzo podobną butelkę Koźlaka z Belgii kupią ją myśląc, że to jest wciąż to samo piwo, które już dobrze znają. A jak poczują inny smak to wcale nie muszą przyglądać się butelce w poszukiwaniu producenta, tylko stwierdzą, że przestał on im smakować. Bo są to typowi konsumenci, choć trochę już przeze mnie uświadomieni. Ale ponieważ piwo piją rzadko i nie podchodzą do niego tak emocjonalnie jak my browarbizowicze, to ich uświadamianie jest niełatwe.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
w zasadzie odpowiedziałem na to co napisałeś w drugiej części tamtego posta.
ale zauważam sprzeczność w tym co napisałeś: jeśli Ci ludzie dali Ci się przekonać o walorach rzeczonego piwa, to dlaczego zakładasz, że bez Twojej pomocy już sobie nie poradzą?brloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziNie chce mi się brloin
I nie będę się zniżał do pozimu BB. Jestem pewien, że byś się wybronił, ale jestem także przekonany, że niezależnie od efektów Twoja reputacja lekko by ucierpiała (przynajmniej u adresatów).
Ale nie to jest sednem sprawy.
Skoro przycichłeś w temacie -> znaczy zrozumiałeś z resztą rozumiałeś od początku
rozumiec - jasne ze rozumialem, chociaz kotolubni browarbizowicze mieli na ten temat inna opinie
nadal sie jednak nie zgadzam z Wasza argumentacja. jesli zaszlaby potrzeba, ze musialbym bronic tej mojej hmmm... reputacji, to pewnie bym to zrobil, ale do tego jeszcze droga daleka. i ten brloim mi zupelnie nie przeszkadza.
Amber powinien dmuchac na zimne, jesli uwaza ze powinien. BB ma u mnie minusa za brak kreatywnosci. Ale przysluguje sie Amberowi zdecydowanie, imo. Że taka strategia jest do kitu potwierdza historia zmian w radiowej trojce w ostatnich latach.
Patrze optymistycznie w przyszlosc i wierze w ludzi, that's all
pozdrav
bbrloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brloin Wyświetlenie odpowiedzijesli zaszlaby potrzeba, ze musialbym bronic tej mojej hmmm... reputacji, to pewnie bym to zrobil, ale do tego jeszcze droga daleka. i ten brloim mi zupelnie nie przeszkadza.
A reputacja... chyba każdy ma kogoś, coś na czym mu zależyLast edited by Bombadil13; 2007-06-30, 13:17.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziPowiem tak. Pierdolisz , bo gdybyś raz, drugi, trzeci... musiał się tłumaczyć z brloima to może i byś się trochę pośmiałbyś, ale w końcu byś się wk...ł, że jakiś poj...y Bombadil go wymyślił
A reputacja... chyba każdy ma kogoś, coś na czym mu zależybrloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziJacek, czemu MNIE pytasz, ja nie mieszkam we Wrocławiu
Nie szukałam jeszcze tego wynalazku, liczę na Ciebie
Po drugie myślałem, ze analizujesz oba rzeczone opakowania piw z linijką, lupą itp
Po trzecie właśnie piję tego koźlaka zakupionego we Wrocławskim Real (Korona) mimo, że wcześniej nie przeczytałem wpisu ART'a (ale i tak dzięki za info o Realu )
Po czwarte nie będę się wdawał w przepychanki nomenklaturowo-semantyczne które się ostatnio pojawiły w tym temacie.
Po piąte oba koźlaki stoją w Koronie na półce obok siebie, ale z daleka rozpoznałem ('rzucił mi się w oczy') Amberowski.
Po szóste dopiero po podejściu do półki na wyciągnięcie ręki zauważyłem, ze jest ten z BB (fakt, że jest w mniejszości max 10% w stosunku do Amberowskich)
Po siódme nie sposób pomylić obu piw patrząc na etykietę z odległości wyciągnięcia ręki jeżeli posiada się wzrok przynajmniej uprawniający do kierowania pojazdami (czyli rozróżnianie barw, kontrastów itp.) oraz zwraca się uwagę na to , co kupuje. Tak mi się wydaje.
Po ósme patrząc na butelki z góry (np. stojące w skrzynkach) różnica jest całkowita.
Po dziewiąte butelki są chyba identyczne - cienkościenne NRW?
Po dziesiąte technika wykonania etykiety jest chyba taka sama w obu przypadkach z jedną różnicą którą zauważam - BB jest dwukolorowa, Ambera jest jednokolorowa
Po jedenaste koźlak z BB jest tańszy od amberowskiego (przynajmniej w Real Wrocław)
Po dwunaste - niestety najlepszy polski koźlak odszedł w niebyt (ocena subiektywna). Niestety ten z BB jest gorszy od Jurandowego. Różni się także od Amberowskiego (myślę, że można je rozróżnić po smaku bez patrzenia na etykietę)
No i po trzynaste dochodzeniem niech się zajmie zainteresowana/pokrzywdzona firma (o ile tak się czuje i ma taki zamiar). Obecnie moim zdaniem żaden polski koźlak z browaru przemysłowego nie zasługuje na to bym wszczynał bojkot.
PS Do Marusi odnoszą się tylko pierwsze trzy punkty.Last edited by JAckson; 2007-06-30, 13:35.MM961
4:-)
Comment
-
Comment