Ekspansja Carlsberga na Ukrainę

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kudłaty
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 1972

Ekspansja Carlsberga na Ukrainę

"Największy inwestor na rynku piwa w Europie Wschodniej - Baltic Beverages Holding- wejdzie na rynek białoruski. BBH liczy na przejęcie 51 proc. udziałów w najwiekszym białoruskim browarze Krinitsa. - Mamy nadzieje ze umowa zostanie zawarta przed początkiem lata- oświadczył Poul Bargquist, zastępca dyrektora duńskiego Carlsberga, właściciela częsci akcji BBH . Carlsberg oświadczył również, że BBH zainwestuje 50 mln dol. w nowy browar na ukrainie."

Można to przeczytać w dzisiajszej Gazecie Wyborczej.
  • Radegast
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.02
    • 1124

Zglobalizowali nasz rynek, teraz idą dalej.
    Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Mam taką nadzieję, może płonną, że jak już dobrze się zasiedzą, to zodważnieją na tyle, żeby wprowadzić większą różnorodność, a może nawet jakieś piwko niszowe. No ale pewnie bredzę w malignie.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
        Grecja, Ateny, Lemesou 3, Paragon Brewery
        pebejot
        Sporych rozmiarów browar regionalny z własnym wyszynkiem zlokalizowany z dala od centrum Aten, za to tuż przy stacji metra Agios Dimitrios czerwonej linii 2.
        Jest to otwarty w 2021 roku browar w stylu amerykańskim. Wszystko znajduje się w hangarze dawnej hali przemysłowej.
        Pół powierzchni...
        2024-06-28, 08:00
      • bastion
        Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
        bastion
        Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
        W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
        Akurat miałem to szczęście...
        2023-07-31, 20:14
      • bastion
        Ukraina, Browary, Bandery 30, ReBrew. [Bez wyszynku]
        bastion
        Kiedy zaczęła się agresja Rosji na Ukrainę, przeczytałem gdzieś że browar Pinta razem z browarem ReBrew, uwarzyli piwo - Hazy Discovery Kyiv.
        Szkoda że to wszystko urodziło się w takich okolicznościach. Oczywiście przypomniałem sobie wizytę w tamtejszym browarku którą wspominam...
        2022-05-04, 20:09
      • Eliyahu
        Browar w miejscowości Załoźce / Beer brewery in Zaliztsi
        Eliyahu
        Hi, I am looking for any information about the beer brewery in Zaliztsi/Zalozce, Tarnopol, Ukraine. I found that it was owned by Meyer/Majer Teichholz. I am trying to know further like its brand and its address. Anything would be helpful. ...
        2022-03-10, 03:04
      • bastion
        Ukraina, Mikołajów, Dunajevska 32, Czastnaja Brovarnia Schulz.
        bastion
        Po Zytomierzu i Kjowie to trzeci firmowy browar restauracyjny Schulza na Ukrainie. Mieści się w ścisłym centrum miasta, chociaż na niezbyt eksponowanej ulicy.
        Również kamienica w której się znajduje, nie wygląda jakoś szałowo.
        Do lokalu schodzi się po schodkach do piwnicy....
        2022-02-15, 21:51
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...