Jeśli pszeniczny Kiper rzeczywiście się pojawi, zacznę się łudzić, że niedawne posunięcie browaru Belgia naprawdę spowodowało przemianę na polskim rynku
Piwo pszeniczne Browaru Kiper już wkrótce na rynku!
Collapse
X
-
-
No fakt, trochę mnie poniosło z tą Reginą Zwracam honor. Zdaje się, że jakaś frustracja związana z krótkim okresem kiedy była w Krakowie osiągalna i chemicznym posmakiem Fratra przeze mnie przemawiała Muszę uderzyć się w pierś po zerknięciu na etykietę Reginy, bo jednak robiona była ze słodu pszenicznego. Tak więc kwestia pierwszego pszeniczniaka jest rozwiązana definitywnie. Jakoś mnie ten reginowy smak zmylił. Zawsze trafiała mi się jakoś taka mało pszeniczna w smaku, bardzo delikatna i bardzo klarowna jak na pszenicę."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Klarowna, bo w wersji Kristal. Do odmian niefiltrowanych ponoć trzeba odpowiedniej instalacji, czego naszym browarom brak.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Wygląda na to, że tym razem plotka się sprawdzi!
Comment
-
-
Tutaj stary wątek o pszenicznym z Kipera, oczywiście z przymrożeniem oka"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Cornelis Weizen Bier
Wyniki konkursu w Krasnym Stawie
1.Paulaner Hafe Weissbier – Żywiec 5,16
2.Cornelius Weizen Bier – Sulimar 4,73
3.Ciechan pszeniczne – Browar Ciechan 2,62
Pszeniczniak z Piotrkowa to Cornelius Weizen Bier. Robiony na słodach wysokiej jakości. Fermentowany i leżakowany w butelce, niepasteryzowany i niefiltrowany ( to nie piwo z ZKT z zmętniaczami).
Nazwa Browar Cornelius - Nowa filozofia Piwa.
Piwa produkowane pod tą marką będą wysokiej jakości co pokazał konkurs w Krasnym stawie.
Jak będę miał informacje gdzie go kupić to umieszczę na forum.
Comment
-
-
Brały udział trzy pszniczniaki. www.chmielaki.pl tam są dokładne wyniki
Kiedy i gdzie będzie sprzedaży, będzie informacja na forum.
Cena jest ważna, ale jakość najważniejsza.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiowarAG Wyświetlenie odpowiedziCena jest ważna, ale jakość najważniejsza.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzem82 Wyświetlenie odpowiedziO ile pamiętam tanki były w pomieszczeniu obok- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzitankofermentory tak, ale nie kadzie fermentacyjne, wskazane na zdjęciach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwowarAG Wyświetlenie odpowiedziWyniki konkursu w Krasnym Stawie
1.Paulaner Hafe Weissbier – Żywiec 5,16
2.Cornelius Weizen Bier – Sulimar 4,73
3.Ciechan pszeniczne – Browar Ciechan 2,62MM961
4:-)
Comment
-
-
konkurs był dla chętnych browarów a nie dla wszystkich browarów.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment