Jeśli pszeniczny Kiper rzeczywiście się pojawi, zacznę się łudzić, że niedawne posunięcie browaru Belgia naprawdę spowodowało przemianę na polskim rynku
No fakt, trochę mnie poniosło z tą Reginą Zwracam honor. Zdaje się, że jakaś frustracja związana z krótkim okresem kiedy była w Krakowie osiągalna i chemicznym posmakiem Fratra przeze mnie przemawiała Muszę uderzyć się w pierś po zerknięciu na etykietę Reginy, bo jednak robiona była ze słodu pszenicznego. Tak więc kwestia pierwszego pszeniczniaka jest rozwiązana definitywnie. Jakoś mnie ten reginowy smak zmylił. Zawsze trafiała mi się jakoś taka mało pszeniczna w smaku, bardzo delikatna i bardzo klarowna jak na pszenicę.
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Pszeniczniak z Piotrkowa to Cornelius Weizen Bier. Robiony na słodach wysokiej jakości. Fermentowany i leżakowany w butelce, niepasteryzowany i niefiltrowany ( to nie piwo z ZKT z zmętniaczami).
Nazwa Browar Cornelius - Nowa filozofia Piwa.
Piwa produkowane pod tą marką będą wysokiej jakości co pokazał konkurs w Krasnym stawie.
Jak będę miał informacje gdzie go kupić to umieszczę na forum.
Hm, a ile piw pszenicznych brało udział w tym konkursie?
Kiedy to piwo znajdzie się w sprzedaży i czy znana jest jego przybliżona cena?
Już się bałem, że z piotrkowskiego pszeniczniaka będą nici
Brały udział trzy pszniczniaki. www.chmielaki.pl tam są dokładne wyniki
Kiedy i gdzie będzie sprzedaży, będzie informacja na forum.
Cena jest ważna, ale jakość najważniejsza.
No właśnie, Żywiec go tylko importuje z Niemiec. No i nie jest to jedyny zagraniczny pszeniczniak dostępny w Polsce, więc dlaczego Paulaner mógł brać udział w tym konkursie a inne nie ?
Comment