Import piwa z UE - jakie formalności?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gadu
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.07
    • 3

Import piwa z UE - jakie formalności?

Chciałbym iportować pewną markę piwa z UE do celów handlowych lecz zupełnie nie wiem "z czym to się je". Jak wygląda kwestia akcyzy, wszelkich formalności itd.
  • Jaroslav
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    🍼
    • 2005.10
    • 967

Wejdź na stronę Urzędu Celnego i poszukaj odpowiednich danych (akcyza jest uzależniona od ekstraktu piwa).

Comment

• gadu
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2007.07
      • 3

Dziś udam się do Izby Celnej, ale i tak coś mi się wydaje, że sprawa nie jest, póki co, dla mnie prosta.

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
        Sakiškių alus, Zi-Zu Lager
        Prusak
        Wahałem się, gdzie to wpisać, bo mamy do czynienia z kooperacją litewskiego browaru z polskim kontraktowym Dzikim Wschodem, ale jako że na puszce naklejono kwit, że to import, niech więc będzie, że import, choć chmiele z Polish Hops i nazwa wskazuje, jakie.
        Alk. 4, 7%. E, brak.
        ...
        2024-09-28, 21:25
      • Krzysiu
        Brewtarget - import danych
        Krzysiu
        Jest jakiś sposób na import danych z Brewtarget 1.2.4 do 2.3.0 ?
        2017-03-06, 12:54
      • e-prezes
        Brofaktura, Hoppy Grodzisz
        e-prezes
        Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
        2023-04-21, 13:39
      • e-prezes
        Pinta, Hazy delivery
        e-prezes
        Pojawiło się tych różnych wypustów Pinty w puszkach po różnych marketach, stąd i moje zainteresowanie, podsycone jeszcze kopyrowymi fimami. Tu akurat nabyte w Kaufie, ale chyba dostępne też poza sieciówkami. 9,99-10,99 PLN. Już przy Pinta Starter dla sieci Żabka miałem wątpliwości o...
        2023-04-21, 13:23
      • e-prezes
        ?, [Raduga] Time to harvest
        e-prezes
        (...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie I oczywiście na wieki tak zostanie...

Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...
        2023-03-27, 17:13
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...