Szykuje się kolejny minibrowar w Pradze:
więcej browarów w Czechach
Collapse
X
-
Trochę to trwało, ale w końcu chyba udało mi się go zlokalizować i umieścić na mapie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Last edited by Pendragon; 2010-11-13, 17:19.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A nie, bo 133.
Gdzieś mi umknął otwarty już kilka miesięcy temu browarek w Vimperku.
Comment
-
-
Czy o nowym minibrowarze w Żatcu była już mowa?
link:
Comment
-
-
Coś tam było, bo miałem na mapie zaznaczone na mapie jako miejsce do otwarcia jeszcze w tym roku. No to mamy 134 browar. Mapa zaktualizaowana.
Comment
-
-
W tym Żatcu to w ogóle jest większa sprawa pod nazwą "Zatecky chram chmele" czyli żatecka świątynia chmielu. Wiadomo, że jest tam muzeum chmielarskie. Teraz powstał
cały projekt chmielowo-piwny:
oprócz muzeum jest już minibrowar, orloj /odnowiony niedawno zegar z wiadomymi motywami/, labiyrynt, atrakcje dla dzieci - tak się reklamują. Podoba mi się ich logo, proste kreseczki...
Teraz leją już leżaka. Za chwilę tajemniczego żateckiego samca, którego ponoć warzono w XIII oraz ciemne. Wszystko za sympatyczną cenę 25 kc.
Comment
-
-
No to będą mieli 2 ciemne, bo cóż innego mogło być warzone w 13 wieku?
Comment
-
-
Pivovarská lavina
Bardzo ciekawy tekst w Pivnim obzorze:
Oprócz zapowiedzi otwarcia kolejnych browarków, jest również wiele ciekawych informacji na temat restaurowania dawnych browarów czy to przemysłowych, czy pałacowych. Nie wszędzie będzie się warzyć piwo, będą służyć celom komercyjno-społecznym, ale zabytki kultury materialnej są ratowane.
Comment
-
-
Pozostaje tylko pozazdrościć naszym sąsiadom takiego obrotu sprawy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziBardzo ciekawy tekst w Pivnim obzorze:
Oprócz zapowiedzi otwarcia kolejnych browarków, jest również wiele ciekawych informacji na temat restaurowania dawnych browarów czy to przemysłowych, czy pałacowych. Nie wszędzie będzie się warzyć piwo, będą służyć celom komercyjno-społecznym, ale zabytki kultury materialnej są ratowane.
Trochę tego jestPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziW Roztokach próby były już parę lat temu, nawet próbną warkę uwarzono. Potem jednak sprawa przycichła.
Żinkovy - plany dotyczą pałacu, który parę lat temu kupili o ile pamiętam Amerykanie. Obecnie trwa tam remont.
W Litomierzycach piwo będzie może nawet jeszcze w styczniu:
Litoměřice - Nové, podle původních receptur vyráběné pivo, budou moci už brzy ochutnat lidé v Litoměřicích.
To piękne miasto, miałem okazję pić jeszcze ich piwo z browaru Kalich
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziZ artykułu wynika, że niedługo otwarte zostać powinny browary restauracyjne w (...) Litoměřicích (minipivovar Labuť),
Pod tym linkiem także kolejne potwierdzenie powrotu Podkovania.Last edited by Pendragon; 2010-12-13, 14:17.
Comment
-
Comment