więcej browarów w Czechach

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bastion
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1152

    #16
    Jakoś bez echa przeszła wiadomość o reaktywacji browaru Dobruska, gdzie po dwukrotnym podpaleniu słodowni, trwająca dwa lata odbudowa zakończyła się, i dzisiaj możemy juz próbować miejscowego ''Rampusaka''.
    Natomiast na początku Grudnia, będzie warzona próbna warka w Rychnovie Nad Kneznou.

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bastion Wyświetlenie odpowiedzi
      Jakoś bez echa przeszła wiadomość o reaktywacji browaru Dobruska,
      Że bez echa to bym nie powiedział.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • bogi
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.11
        • 1

        #18
        kochani poszukuje stronki na której podane by były adresy rolników uprawiających chmiel w czechach za wszelką pomoc będę baedzo wdzięczny

        Comment

        • darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12674

          #19
          Żatecki chmiel:

          Chmelařství, družstvo Žatec, obchod se chmelem, zpracování a skladování chmele, mechanizace a výstavba chmelnic

          pozostałe adresy:

          Comment

          • bastion
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2006.10
            • 1152

            #20
            Nowy minibrowar w Vyssim Brodzie, po kilku latach przygotowań zaczął warzyć.
            Afres: Vyssi Brod, Kapalicka 28.
            Link:http://www.vysebrodskypivovar.cz/

            Comment

            • darko
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.06
              • 2078

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bastion Wyświetlenie odpowiedzi
              Nowy minibrowar w Vyssim Brodzie, po kilku latach przygotowań zaczął warzyć.
              Afres: Vyssi Brod, Kapalicka 28.
              Link:http://www.vysebrodskypivovar.cz/
              Kadzie fermentacyjne to mistrzostwo świata I po co wydawać 1 mln złotych na browar

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19269

                #22
                Ty się śmiej... ja w małym belgijskim browaru widziałem jak fermentują w 100 litrowych beczkach z tworzywa do kontaktu spożywczego. I browar całkem świetnie prosperują.
                Last edited by e-prezes; 2008-12-24, 20:03.

                Comment

                • huanghua
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.10
                  • 1910

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                  Kadzie fermentacyjne to mistrzostwo świata I po co wydawać 1 mln złotych na browar
                  Ja bym spojrzał na to chyba z innej strony.
                  Można warzyć piwo bez 1 mln a ludziska się nie potrują i w dobrym zdrowiu chcą jeszcze więcej.
                  W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                  Comment

                  • darko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.06
                    • 2078

                    #24
                    No własnie o to mi chodziło.
                    Niektórzy ludzie uważają, że "dobrego piwa w byle czym się nie zrobi". Jak widać, plastikowe wiadra stosowane są do fermentacji także w przemysłowych browarach. A w Polsce to sprzęt musi być niewadomo jaki i dlatego piwo kosztuje 8 zł za 0,5 litra

                    Comment

                    • fidoangel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.07
                      • 3489

                      #25
                      A jak to jest z polietylenowymi "wkładami" do tanków w browarach restauracyjnych?
                      Może się fachowcy wypowiedzą czy są "normą" czy tylko niektóre firmy je stosują?
                      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                      Comment

                      • darko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 2078

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                        A jak to jest z polietylenowymi "wkładami" do tanków w browarach restauracyjnych?
                        Może się fachowcy wypowiedzą czy są "normą" czy tylko niektóre firmy je stosują?
                        Tylko niektóre - w Polsce prawdopodobnie jest to tylko Pivovaria w Radomiu.

                        Comment

                        • Zoidberg
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2005.10
                          • 6

                          #27
                          Minibrowar w Kozlovicach juz dziala! http://www.pivovary.info/prehled/koz.../kozlovice.htm
                          Jest to zaledwie 45 km od Cieszyna. Niedaleko od Kozlovic jest minibrowar w Hukvaldech, Pribore i Stramberku. Jest to taki Tour De Minibrowary

                          Comment

                          • bastion
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2006.10
                            • 1152

                            #28
                            Jeśli chodzi o Pribor, to już nie warzy.

                            Comment

                            • Zoidberg
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2005.10
                              • 6

                              #29
                              Nie, zprubuje dopiero jutrom. Po co darmo doma siedziec, kiedy jest nowy browar zaledwie 10 km od domu? :-)

                              Comment

                              • ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23960

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                                Tylko niektóre - w Polsce prawdopodobnie jest to tylko Pivovaria w Radomiu.
                                No i w Piotrkowie Trybunalskim, ale nie w browarze
                                Last edited by ART; 2008-12-25, 14:53.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X