No niby tak, ale zdaje się, że nieoficjalnie jest nazywany Frydlantem w Karkonoszach, by odróżnić go od tego nad Ostrawicą.
więcej browarów w Czechach
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo niby tak, ale zdaje się, że nieoficjalnie jest nazywany Frydlantem w Karkonoszach, by odróżnić go od tego nad Ostrawicą.
Comment
-
-
Ano, racja!
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A adres znasz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA adres znasz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJeszcze w tym roku otwarty będzie kolejny browarek w Pradze. Libocký pivovar, jak sama nazwa wskazuje, znajdować się będzie w dzielnicy Liboc (Evropská 209), jakieś 100 metrów od pętli tramwajowej Divoká Šárka. Strona www jeszcze nie działa ale jest profil na facebooku.
Comment
-
-
O tym browarku chyba nic nie było wcześniej słychać?
Pivovar Malešov, Malešov. 3624 osoby lubią to · 82 osoby mówią o tym · 648 użytkowników tu było. Provozní doba výčepu: po-čt: zavřeno pá: 16-22 hod. (studená kuchyně) So: 12-22 hod. Ne: 12-18. hod.
Od 8 grudnia 2013 dostępny w Kutnej Horze w postaci butelkowej, a w beczkowej od 2 stycznia br. Przynajmniej takie daty można wywnioskować z FB.Last edited by Pendragon; 2014-01-15, 11:05.
Comment
-
-
Ach jo!...
No dobra, czyli przenoszę do projektowanych, w których umieszczam na mapie także:
1. Pivovar Borovany, Borovany 193, www.pivovar-borovany.cz
2. Kyjovský pivovar, Kyjov, Třída Komenského 596 (Hotel Club), www.hotel-club.cz
3. Měšťanský pivovar Kraslice, nám. T.G. Masaryka 204, http://pivovarkraslice.cz/ (browar na 70.000 hl w zrekonstruowanycm starym browarze, plus hotel i restauracja)
4. Pivovar Popelin, Popelín 43 (w tym miejscu serwują Kozlicka - przenosiny / pozazdrościł ?)
5. Pivovar Mazal, Prostějov - Vrahovice, Josefa Hory 2/347, www.pivovarmazal.cz (trzeci browar w tym mieście)Last edited by Pendragon; 2014-01-15, 11:34.
Comment
-
-
W kwietniu ma ruszyć Vinohradský pivovar w Pradze. Będzie to browar przemysłowy o mocy 10 tys. hl rocznie. Z tego co zrozumiałem, to ma on funkcjonować w części byłego browaru (Měšťanský pivovar na Král. Vinohradech), który funkcjonował w latach 1893 - 1943 i miał moce sięgające 100 tys. hl. Spalił się on częściowo w 2000 i potem został przebudowany na luksusowe apartamenty (tutaj fotki: http://fleretomaniak.rajce.idnes.cz/...adsky_pivovar/). Widać jednak jakiegoś fragmentu nie przebudowano i teraz ma tam wrócić warzenie.
Ktoś wie o jaki adres chodzi? Chciałbym nanieść na mapę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziKtoś wie o jaki adres chodzi? Chciałbym nanieść na mapę.
Co więcej, już miałem ten browar na mapieLast edited by Pendragon; 2014-01-22, 11:06.
Comment
-
-
Już od 16 grudnia działa w Czeskich Budziejowicach minibrowar Beeranek. Zlokalizowany jest w Singer Pubie przy ulicy Czeskiej 7/55.
Minipivovar Beeranek - České Budějovice.Majitel pivovaru Radim Beránek a sládek Petr Dvořák, pro vás připravují lahodný nefiltrovaný a nepasterizovaný ležák
facebook
Na razie na żadnej z tych stron niczego się nie dowiemy, no może poza godzinami otwarcia.
Comment
-
-
i chyba to tez cos nowego:
za pivni.info
NOVÝ MINIPIVOVAR V HODONÍNĚ? Na několika webech (i Beerborec) se objevil nový pivovar v Hodoníně- Rodinný pivovar Hodonínsky Vojáček, sídlíci na adrese Bratislavská 1/6. Podle rzp tam skutečně sídlí firma ESTREMIA a.s., která má od 6.11.2013 v předmětu podnikání pivovarnictví a sladovnictví.Last edited by karol1000; 2014-02-06, 15:57.LP
Comment
-
Comment